© ldn

Tinneke Keller wordt 102 jaar: “Zo gezond als een visje”

Tinneke Keller wordt vandaag 102 jaar. De kranige dame weegt amper 38 kilogram. “Ben nooit een grote eter geweest, maar toch ben ik zo gezond als een visje. Bezig blijven is de boodschap”, lacht ze.

Leo De Nijn

Het levensverhaal van Tinneke vertellen is geen sinecure want ze heeft twee oorlogen meegemaakt en is twee keer getrouwd geweest. “Het is zeker de fitste senior in de stad”, zegt schepen Marc Hendrickx (N-VA) die samen met Jeugdprins van de stad Mechelen 2017, Milan I, de eeuweling kwam gelukwensen.

De kranige eeuweling woont op de vierde verdieping van een flatgebouw aan de Oscar Van Kesbeeckstraat…met zicht op ‘Den ouwe Dok’.

“Zelfs daar is ze een paar maanden geleden met nog alle trappen opgestapt tot in het nok van het dak”, zegt haar enige zoon, Hugo (76). “Ik wou het er nog eens zien voor ze dat daar afbreken. In dat zwembad zijn we ons vroeger dikwijls gaan wassen. Van ons moeder kregen we dan een cent mee om te betalen”, weet ze nog.

“Elke week komt dokter Liekens nog op huisbezoek om mij te controleren. Maar pillekes, die pak ik niet. Vijf jaar geleden ben ik voor de eerste keer in het ziekenhuis beland. Ik was met vriendinnen naar een voorstelling gegaan en liep met mijn handen in mijn mouwen en mijn armen overeen. Omdat ik hakken droeg ben ik gevallen en recht op mijn teut getotterd. Ik ben onderaan al mijn tanden kwijt geraakt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER