©  Photo News

Stijging besmettingen vertraagt: gemiddeld 531 per dag

In de periode tussen 27 juli en 2 augustus raakten gemiddeld 530,9 mensen per dag in België besmet met het coronavirus, een stijging met 49 procent in vergelijking met een week eerder.

adb
Bron: BELGA

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus

Dat blijkt uit de meest recente update van gezondheidsinstituut Sciensano. Wel is het gemiddelde licht gedaald in vergelijking met een dag eerder: op woensdag werd bekendgemaakt dat tussen 26 juli en 1 augustus gemiddeld 535,4 besmettingen per dag werden vastgesteld.

In totaal zijn nu al zeker 71.158 mensen in België besmet geraakt met het coronavirus. Dat zijn er 510 meer dan een dag eerder gemeld.

Over de laatste veertien dagen raakten gemiddeld 54 inwoners per 100.000 besmet, een stijging met 198 procent in vergelijking met de periode daarvoor.

De voorbije week werden bovendien gemiddeld 24 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen met Covid-19, een toename met 35 procent in één week tijd.

Elke dag overlijden nu gemiddeld 3 patiënten aan het virus, een stijging met 31 procent op weekbasis. Het aantal overlijdens is opgelopen tot 9.859. Dat zijn er 7 meer dan een dag eerder gemeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer