donderdag 6 augustus 2020 - Beringen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Supermarkt Grandi in Beringen schonk de familie een volle kar voedingswaren.

zb

Inzamelingsactie

Pimpeloen zamelt geld in voor gezin na brand: “Kunnen ze zelf boekentas kiezen”

Beringen

Pimpeloen, een educatieve organisatie uit Zonhoven, is een geldinzamelactie gestart om de kinderen van het gezin Tekin uit Beringen een boekentas te schenken. Het gezin verloor alles na een woningbrand. “Kinderen die hun eigen boekentas kunnen kiezen, leren beter”, klinkt het.

LEES OOK. Gezin van zeven verblijft twee weken na brand nog steeds in sporthal

Het gezin van zeven verblijft momenteel in een tijdelijke noodopvang in de sporthal van Koersel, de voormalige conciërgewoning van de sporthal. Mama Sabahat maakt zich vooral zorgen om de start van het nieuwe schooljaar. De interculturele raad van Beringen, die de familie begeleidt, is blij met het initiatief. “We kregen woensdag telefoon van Greet Franssens van de organisatie Pimpeloen uit Zonhoven. Naar aanleiding van het artikel in Het Belang van Limburg start zij op eigen initiatief een kleine geldinzameling om de kinderen een boekentas te schenken. De kinderen mogen die zaterdag zelf gaan kiezen bij lederwaren Savanna in Zonhoven”, zegt ondervoorzitter Hatice Baloglu. “We hebben vandaag ook een volle kar voeding gekregen van supermarkt Grandi in Beringen voor het getroffen gezin. Hartverwarmend hoe mensen elkaar helpen.”

Knorretje

In een mum van tijd kreeg Greet Franssens van Pimpeloen reacties uit verschillende hoeken. “Het was een warme dag vandaag door de zon maar vooral ook in ons hart, want de familie Tekin uit Beringen laat ons niet los”, zegt ze. “Sinds mijn oproep van vanmorgen heb ik reeds een mooi bedrag ontvangen via overschrijvingen of in mijn brievenbus met een prachtig kaartje erbij. Knorretje, het spaarvarken, staat ook nog steeds aan de deur om kleine cash bedragen te ontvangen. Tot vrijdag 20 uur worden er centjes ingezameld.”

De drie kinderen van het gezin Tekin mogen zaterdag een boekentas gaan uitkiezen. zb

“Uit onverwachte hoeken komt er hulp en dat is geweldig”, zegt Franssens. “Zo had ik contact met een vrouw van de culturele raad van Beringen en met Savanna Lederwaren. Zaterdagnamiddag kunnen de drie kinderen daar een leuke boekentas uitkiezen, en ook schoolgerief komt in aanmerking. Kinderen die hun eigen boekentas kunnen kiezen, leren beter. En natuurlijk doen we het ook om die glimlach op het gezicht van de kinderen te toveren.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws