.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

Onze chef wielrennen: “Gaan coureurs nu echt als wilde beesten koersen? Wat gaat dat geven, straks in de afdaling van de Poggio?”

WielrennenOnze chef wielrennen Marc Ghyselinck ziet hoe iedereen de schuld krijgt na de zware valpartij van Fabio Jakobsen. “De UCI kwam gisteren met een scherpe veroordeling van Groenewegen, maar ze moeten in de eigen boezem kijken.” Hij houdt ook zijn hart vast voor de volgende koersen. 

17 reacties

  • Ruud Hendriks

    4 jaar geleden
    Kan men technisch verhinderen dat een fiets te snel kan? Met auto's kan het, waarom niet met fietsen?
  • JEF DE CNODDER

    4 jaar geleden
    Welke sprinter heeft zulke toeren nooit uitgehaald??? (betekent niet dat het goed te praten is)
  • Eric Maes

    4 jaar geleden
    Geen vergelijking mogelijk. Dit was een sprint bergaf met snelheden rond de 70km. In de afdaling van de Poggio zitten veel bochten, en daar zitten ze meer versnipperd. Bij mijn weten, nog nooit een valpartij.
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Men moet de 'niet van lijn afwijken'-regel officieel maken en nauwer definiëren.. Wat Dylan deed is gruwelijk en niet goed te praten maar ik zou menig onderstaande criticasters willen oproepen om zelf eens tegen 70km/u op een fiets te lanceren en trachten te strijden voor overwinning. Mensen op een speedpedelec zijn vaak al niet eens capabel om een normaal manoeuvre uit te voeren, laat staan tegen 70 vanuit een peloton wiel aan wiel met je concurrent. Dus regels aanscherpen en specificiëren.
  • Gerrit defreyne

    4 jaar geleden
    Ja, zonder meer! Sport is oorlog. Wie zei dat ook weer? Geld en prestige in onze huidige maatschappij zijn het de enige dingen die tellen. Sporters worden opgefokt, door trainers, managers, sportbestuurders, betaalheren en supporters. Winnen is het enige wat telt. Tweede zijn is een nederlaag!