Zeventig bewoners en toeristen moeten meteen het gebied verlaten.
Volledig scherm
Zeventig bewoners en toeristen moeten meteen het gebied verlaten. © AFP

Gigantisch stuk gletsjer dreigt af te breken: evacuatie aan Italiaanse kant Mont Blanc

Een stuk gletsjer van naar schatting 500.000 kubieke meter aan de Italiaanse kant van de Mont Blanc dreigt door de hitte af te breken. De autoriteiten in de Italiaanse bergprovincie Aosta hebben daarom ongeveer zeventig mensen, onder wie vijftig toeristen, in een dertigtal huizen, de opdracht gegeven er onmiddellijk te vertrekken.

4 reacties

  • Ludwig Verrijcken

    4 jaar geleden
    Er is gelukkig nog één ding waarover we geen baas kunnen spelen. Nochtans maken we d'er allemaal een klein deeltje van uit, maar de meesten beseffen dat niet. Daarmee bedoel ik niet dat de opwarming vanwege menselijk handelen een gevolg is. Van die theorie geloof ik geen snars, is zoals bijna alles met een puur commerciele bedoeling!!
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Inderdaad aanpassen. En dat betekent niet fatalistisch ondergaan. En wat is aanpassen dan anders dan ingrijpen in de natuur. Het is juist dat wat de mens al heel zijn geschiedenis doet als overlevingsstrategie. Tot enkele honderden jaren geleden was heel Vlaanderen nog bebost.
  • Toon Van Kerckhove

    4 jaar geleden
    Nuchtere kijk op de situatie. Helemaal juist Marc. Een mens wil de natuur beheersen maar dat kan, gelukkig, nog niet helemaal en altijd. Laat de natuur zijn gang gaan. Wij moeten ons aanpassen. Artikel gisteren in: "Corriere della Sera": in de Alpen, Courmayeur, 40 cm sneeuw gevallen dinsdagnacht. Het landschap dat we nu zien is een evolutie van miljoenen jaren. Laat maar doen.
  • marc van de poel

    4 jaar geleden
    De natuur geeft en de natuur neemt. Zo is dat altijd geweest en zo zal dat altijd blijven. Een gletsjer leeft, en bij regelmaat breken er stuken af. En bij een 'hanggletsjer' donderen dan die stukken de vallei in.