Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Meldingen van phishing bijna verdubbeld tot 280.000 per maand

Het aantal meldingen van phishing - online oplichting via valse e-mails, websites of berichten - blijft sterk toenemen. In de maand mei kwamen via verdacht@safeonweb.be 282.392 meldingen binnen, bijna een verdubbeling tegenover de 149.000 van mei 2019.

6 reacties

  • Jean Pierre Maes

    4 jaar geleden
    Ik heb de indruk dat CCB netjes het aantal ontvangen berichtjes telt maar er verder niets mee doet.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Gratis waardebon bij Delhaize, Colruyt zelfs tot 500 euro, enz. Als men een beetje nadenkt weet je toch dat dit niet kan. Dergelijke mails vliegen er bij mij direct uit. Simpel, toch ?
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Op de meeste bekende 2de handssite is phishing ook schering en inslag. Oplichters bieden gratis iPhones of Playstations en dergelijke aan. Ze zijn er enkel op uit om je bankrekening leeg te kopen op Bol.com ed. Een weggever is dat je ze moet contacteren via WhatsApp omdat dat niet te traceren is. Voor deze advertenties geldt: als het te mooi is om waar te zijn, is het dan in 99% van de gevallen ook niet.
  • jan geens

    4 jaar geleden
    Ze zouden beter nog maar eens een poging doen om er iets tegen te doen . Wat ben je daar nu mee ... melding maken en dan NIKS .
  • Georges Vande Velde

    4 jaar geleden
    En wat doet de overheid ? Zoals gewoonlijk bijna niets,de burger moet het zoals gewoonlijk zelf zien op te lossen samen met de banken.