Emmanuel Macron ging de temperatuur meten in de zwaar getroffen wijk Gemayzeh.
Volledig scherm
Emmanuel Macron ging de temperatuur meten in de zwaar getroffen wijk Gemayzeh. © AP

Boze Libanezen eisen “revolutie", Macron sust de gemoederen: “Het systeem moet veranderen”

Emmanuel Macron heeft de Libanese autoriteiten opgeroepen om het systeem te veranderen. Een “nieuw politiek pact” is volgens hem aan de orde. De Franse president deed die uitspraken tijdens een bezoek aan het zwaar getroffen Beiroet. Eerder op de dag had een boze menigte nog een “revolutie in het land” geëist.

12 reacties

  • Yvanka Pilzer

    4 jaar geleden
    Kristine, voor een keer ben ik het met jou eens. Via oa de website van het Rode Kruis kan je een gift doen om de slachtoffers te steunen. Het zoeken van de schuldigen kan later volgend
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Waarom niet terug tijdelijk een Frans mandaat worden tot er een overgangsregering en verkiezingen kunnen georganiseerd worden ? Frankrijk heeft 5 overzeese gebieden die grotendeels via referenda verkozen hebben om Frans te blijven. Die bevolkingen willen geen autonomie. Die weten heel goed waarom.
  • leppens victor

    4 jaar geleden
    Hoeveel jaar burgeroorlog,doden en miserie hebben ze al gehad? Blijkbaar voor niets,de politieke kaste blijft binnenrijven op een niveau dat zelfs in die regio respect afdwingt. mvg.
  • Staf Coppens

    4 jaar geleden
    Robert, Libanon is een oude kolonie van Frankrijk en Frankrijk helpt hun nog steeds, moedig van Macron
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Goed dat Macron daar is en goed dat wij ons B-Fast team sturen. We moeten in die landen aanwezig blijven anders zijn ze een vogel voor de kat. Nu humanitaire hulp, later een actievere samenwerking tegen oorlog, armoede en extremisme.