Klaas De Scheirder
Volledig scherm
PREMIUM
© Klaas De Scheirder

ONZE OPINIE. Stop de avondklok, voor iedereen nog een bolleke!

De Antwerpse avondklok is buiten proportie en daarom onwettig, zo zei ex-minister en grondwetspecialist Johan Vande Lanotte (sp.a). Het zette onze redactie aan het denken: zijn we niet te snel meegegaan in het betoog over de noodzaak van die avondklok van gouverneur Cathy Berx? Conclusie van hoofdredacteur Brecht Decaestecker: “De diensten intensieve zorg zullen echt niet overspoeld worden, omdat de Antwerpenaren tijdens de laatste dagen van de hittegolf om 23u30 nog een laatste bolleke mogen bestellen.”

81 reacties

  • MYRTHE PASS

    4 jaar geleden
    Ik begrijp de reacties van sommigen hier niet. Hoe kan je nu een avondklok bejubelen. Zijn jullie allemaal kleine kinderen, die tijdig in hun bedje kruipen? Niet enkel cafélopers hebben iets tegen een avondklok, maar ook een gewone mens die in zijn eentje 's nachts de rust opzoekt op straat. Het zal logisch zijn dat de personen uit de provincie Antwerpen nu tot een stuk in de nacht op straat gaan vertoeven. We moeten terug pakken wat ze ons hebben afgepakt.
  • MYRTHE PASS

    4 jaar geleden
    Belgen zijn een meegaand volk. Waren we na 23.30u. op straat geweest zodat de politie niet wist waar eerst te kijken, hadden ze geen verbalisaties kunnen uitschrijven. Maar het opleggen van een boete schrikt blijkbaar veel mensen af en de overheid weet hoe ze op deze wijze het Belgisch volk kan manipuleren.
  • Tonny Thieleman

    4 jaar geleden
    Wij zijn koek en ei zijn De Wever zijn woorden. Man met wisselende visies. Zoals het hem best uitkomt.
  • Willy van craen

    4 jaar geleden
    Als hun kas maar rinkelt. Hoe meer hoe liever voor de kas maar geen medelijden met de slachtoffers door eigen wangedrag m.a.w. door hun alcohol.
  • Robby Van Mieghem

    4 jaar geleden
    Avondklok over het hele land invoeren. Ik begrijp heden ten dagen dit stukje journalistiek echt niet ! Nog strenger optreden tegen allen.