EPA
Volledig scherm
© EPA

Amerikaanse aanklager bindt strijd aan met vuurwapenorganisatie NRA

Een Amerikaanse openbare aanklager bindt de strijd aan met de National Rifle Association (NRA). De politiek invloedrijke organisatie is een groot verdediger van wapenbezit voor Amerikaanse burgers. Volgens Letitia James, de procureur-generaal van de staat New York, maakt het bestuur van het bedrijf zich schuldig aan financieel wanbeheer.

5 reacties

  • Stephan Theys

    4 jaar geleden
    Waarschijnlijk heeft ze gelijk. Dit is immers in al die organisaties zo. Een uitzondering zou raar zijn. Alleen de timing waarmee ze hiermee uitpakken is weer net te toevallig om serieus genomen te worden... gelukkig hebben we deze problemen in ons belgenlandje allemaal niet.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Jozef Hendrickx: Ik denk dat deze vrouw en haar medewerkers hun leven riskeren en hun carrière. Het wordt hoog tijd dat de NRA deftig gescreened wordt.
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Afwachten wat de volgende presidentsverkiezingen gaan geven. Als Biden wint maakt ze een kans het er door te krijgen.
  • Dries De Preter

    4 jaar geleden
    In Amerika wordt men geen Attorney-General op basis van merite, maar op basis van de partijkaart die men heeft. James heeft de goede partijkaart gekocht: in New York is dat een partijkaart van de Democrats. Wat ze hier doet, is haar opgedragen door haar partij. En ze volgt dat bevel op, want binnen twee of drie jaar moet ze herverkozen worden.
  • Jozef Hendrickx

    4 jaar geleden
    Dit is weer eens een activistische rechterin die probeert zich te verzekeren van een politieke loopbaan ,daar is meer te verdienen .