Direct naar artikelinhoud
Brussel

Brand in WTC-toren geblust, geen gewonden

Brand in WTC-toren geblust, geen gewonden
Beeld Twitter/Slapende Belg

De brand die deze namiddag was uitgebroken op de 27ste verdieping van de WTC-toren, nabij het station Brussel-Noord, is geblust. Dat meldt de Brusselse brandweer. De brand zorgde voor een zwarte rookpluim die van ver te zien was. De omgeving werd een tijdlang afgesloten voor verkeer. Er vielen geen gewonden.

en

Het vuur brak rond 15.30 uur uit in isolatiemateriaal in een technisch lokaal op de 27ste verdieping van het gebouw. Dat wordt momenteel niet gebruikt omdat er renovatiewerkzaamheden bezig zijn, waarbij onder meer asbest verwijderd wordt. 

“Bij aankomst kregen we te horen dat er nog mensen in het gebouw waren, maar het bleek te gaan om vier arbeiders die zich op een lager gelegen verdieping bevonden”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Zij verkeerden niet in gevaar en konden probleemloos geëvacueerd worden.”

Omwille van de renovatiewerken is er in de toren geen watertoevoer, zodat de Brusselse brandweer een beroep deed op versterking uit de hulpverleningszones van Antwerpen, Tollembeek, Zaventem, Geraardsbergen en Vilvoorde.

Twitter bericht wordt geladen...

Perimeter

“We lieten van daaruit pompen aanrukken om het bluswater naar boven te pompen terwijl onze mensen gebruik maakten van een hoogtewerker om tot op de 27ste verdieping te geraken”, zegt de brandweerwoordvoerder. “Zij waren heel snel ter plaatse maar we hebben die pompen uiteindelijk niet nodig gehad omdat het vuur kon geblust worden met grote poederblussers. Maar het was een goede test van onze samenwerking met de andere zones.”

De Brusselse politie stelde een perimeter in rond het WTC-gebouw terwijl een aantal buslijnen van de MIVB tijdelijk onderbroken werden. Die buslijnen rijden intussen opnieuw normaal.