Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Duo Magnette-De Wever zit rond de tafel met eigen partij, sp.a, CD&V en cdH om opties te bespreken

Koninklijk opdrachthouders Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) hebben vanavond hun eigen partijen en sp.a, CD&V en cdH rond de tafel gebracht om te bekijken welke opties de zogenaamde bubbel van vijf resten na de ontmoetingen met de liberalen en de groenen. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen.

  1. "Belgen die al vele jaren hebben bijgedragen aan sociale zekerheid verdienen uitkering die dicht bij hun laatste loon aansluit”
    PREMIUM

    "Belgen die al vele jaren hebben bijgedra­gen aan sociale zekerheid verdienen uitkering die dicht bij hun laatste loon aansluit”

    “Geef wie werkloos wordt de ruimte om gedurende de eerste weken echt te gaan voor een droomjob, ook wanneer pakweg een hypotheeklening moet worden afbetaald.” Arbeidseconoom Stijn Baert, werkexpert binnen ons geldpanel, is een voorstander van de “degressiviteit” van werkloosheidsuitkeringen, het voorstel dat op de tafel is beland van de partijen die een federale regering proberen te vormen. Maar toelagen hoger laten starten dan nu ze zijn en ze na enkele maanden werkloosheid sneller laten afnemen, is dat wel sociaal? En dreigt de factuur voor onze overheid, en dus voor de belastingbetaler, niet hoog op te lopen?