Ronald Ferket (66), Marc Van Sintruyen (49) en  Joeri De Bruyne (45).
Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Ferket (66), Marc Van Sintruyen (49) en Joeri De Bruyne (45). © Klaas De Scheirder/Joel Hoylaerts (Photo News)/Els Verhaeghe (Photo News)

Nu al bedrijven overkop in voorspelde golf van faillissementen: drie ondernemers getuigen

Een tsunami aan faillissementen voorspellen experts, maar de eerste slachtoffers vallen nu al. Drie ondernemers getuigen over hoe hun zaak de voorbije maanden overkop ging. “Ik heb nog 50.000 euro uit m’n eigen zak bijgelegd, maar het bleef maar annulaties regenen en mijn zaak was met 40.000 euro vaste kosten per maand ten dode opgeschreven. ”

65 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Doffe ellende en niet alleen voor, die ondernemers, zelve maar ook voor hun werknemers die zij gunnen hun boterham bij hen te mogen en kunnen verdienen.
  • Peter Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Veel critici hier staan er niet bij stil dat zelfstandigen in totaliteit ook een grote bijdrage leveren aan de tewerkstelling.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Een zelfstandige kan dat eenvoudig oplossen. Door zichzelf in te schrijven als een loontrekkende werknemer en sociale bijdragen te storten. Dan kan hij ook stempelen als de zaak tijdelijk moet sluiten en geniet hij van hetzelfde pensioen als werknemers. Met een 2e pensioenpijler zelfs gemiddeld hoger dan het gemiddelde van een ambtenaar. Maar als men daar allemaal niet wil voor betalen moet men komen klagen.
  • Lucynda van der Does

    4 jaar geleden
    Sterkte arme mensen. Blij dat ik beschermd ben.
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    @cris verwilghen: uiteraard is een werknemer beter sociaal beschermd, omdat hij ‘aan de bron’ gemiddeld 35% afgeeft aan sociale zekerheidsbijdrage, tel daar nog de patronale bijdrage bij en het resultaat is dat de werknemer misschien 30% in handen krijgt van wat hij aan de werkgever kost.