Het was op rondreis door Afrika dat de Gentse Maryse Millet vaststelde hoeveel verkoeling een boom kan bieden. Haar tuin is uitgegroeid tot een groene oase in de stad. Met ook een grote wingerd die haar voorgevel bedekt. "Daardoor is het binnen eveneens lekker koel.”
Volledig scherm
PREMIUM
Het was op rondreis door Afrika dat de Gentse Maryse Millet vaststelde hoeveel verkoeling een boom kan bieden. Haar tuin is uitgegroeid tot een groene oase in de stad. Met ook een grote wingerd die haar voorgevel bedekt. "Daardoor is het binnen eveneens lekker koel.” © Photo News

Onze steden zijn hitte-eilanden: ’s nachts tot 8 graden warmer in centra

De komende dagen wordt het wel heel erg warm, met uitschieters tot boven de 35 graden. Vooral de steden moeten zich aanpassen aan die nieuwe realiteit - daar wordt het nóg heter. De oplossing: bomen planten in je stadstuintje en je gevel laten begroeien.

9 reacties

  • Walter Van Criekinge

    4 jaar geleden
    Mijnheer Karel Van Biezen, De aanpassingen aan de weginfrastructuur die de laatste jaren zijn uitgevoerd zijn onder het bestuur van Mr. Patrick Janssens beslist, want zulken zaken uitvoeren gaat over jaren. Even meegeven: het Theaterplein is (was, hij is overleden) door een Spaanse architect ontworpen met de bedoeling dat er ook evenementen zouden kunnen plaatvinden wat de reden zou zijn dat er geen bomen staan. Prettig W.E.
  • Patrick Cosemans

    4 jaar geleden
    Die kan gelijk hebben. ik woon (gelukkig) op de buiten langs een steenweg. Gisterenavond om 21u30 ging ik wandelen in de velden en appelplantages. 100m van de steenweg verwijderd, daar was het 2 graden koeler. Nu maar iedereen in appartementen in de steden duwen. In Antwerpen met die avondklok, als het buiten iets frisser wordt, moeten mensen verplicht in hun cel. Dat moet voor sommige die in kleine studio's en kleine appartementen wonen momenteel onleefbaar situatie zijn.
  • Rik Vangaal

    4 jaar geleden
    Steden: te weinig groen, teveel appartementen, te kleine appartementen, urbanistische miskleunen. Blij dat ik er 30 jaar geleden wegging want dat verandert nooit.
  • Joris Janssens

    4 jaar geleden
    Groendaken stimuleren, daktuinen stimuleren, regelneverij versoepelen. Ik mocht geen daktuin aanleggen want niemand anders in de straat had een. Ja zo komen we er nooit.
  • Jill VanHengel

    4 jaar geleden
    En de steden zelf die blijven maar bomen omhakken.