KU Leuven-rector Luc Sels.
Volledig scherm
PREMIUM
KU Leuven-rector Luc Sels. © Vertommen

Familie Sanda Dia misnoegd met reactie KUL-rector: “Studentendopen afschaffen: te weinig, te laat”

KU Leuven-rector Luc Sels wil nadenken over een alternatief voor de traditionele studentendopen. Dat schrijft hij in een open brief over de zaak rond Sanda Dia, die eind 2018 overleed tijdens de doop van studentenclub Reuzegom. De advocaten van de nabestaanden reageren teleurgesteld. "Er moeten daden volgen."

20 reacties

  • Jens van den Broeck

    4 jaar geleden
    Dus alle andere miljoenen studenten die wel veilig genieten van de traditie moeten maar boeten?
  • Vladimir De Leeuw

    4 jaar geleden
    De rector heeft geen zeggenschap over de studentenclubs. De clubs zijn gewoon verenigingen. Als student kan je je club kiezen. Je kan er ook voor kiezen om gedoopt te worden of niet. Dat is niet de taak, verantwoordelijkheid of de bevoegdheid van de rector.
  • Eddy Bae

    4 jaar geleden
    Het mocht eens zijn eigen kind zijn, ik zou dan graag de reactie van Sels gezien hebben. Zou het dan ook blijven bij een paper schrijven ? Deze studenten en assistent horen niet thuis op om het even welke universiteit.
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Waar zijn de studenten van weleer die "vette" gein konden trappen zonder te folteren of te vernederen? Tenslotte moeten de schachten toch vrienden kunnen worden met de anciens na de doop. En studeren zonder dopen is als Aalst carnaval met censuur.
  • Willy Devroey

    4 jaar geleden
    Lijkt me dat de rector het principe: ons kent ons hanteert. Blijkbaar wil of durft hij de papa van die misdadigers niet voor het hoofd stoten. Nochtans: als een arme duts iets dergelijks zou uitspoken zou hij onmiddellijk worden weggestuurd en zelfs worden aangehouden in afwachting van het proces. Nu maken ze zelf nog grote zier en zijn precies trots dat ze hun studentenvereniging in het geheim verder zetten.