Zaakvoerders Rudi (links) en Laurens Gilen. ©  Karel Hemerijckx

Elf Kosovaarse bouwvakkers van Truiens bedrijf testen positief bij aankomst in België

Bij een onderaannemer van het Truiense bouwbedrijf Gilen Woonprojecten hebben elf Kosovaarse bouwvakkers bij aankomst positief getest op het coronavirus.

Bron: BELGA

De buitenlandse arbeiders zijn maandag in België aangekomen en zouden vanaf deze week aan de slag gaan op verschillende werven van het bedrijf. Ze verblijven momenteel in quarantaine, maar geen enkele van de besmette personen vertoont symptomen.

Omdat het Truiense bedrijf ook beroep doet op onderaannemers met buitenlandse arbeidskrachten, besliste Gilen Woonprojecten om alle arbeiders bij aankomst in België te testen op het coronavirus. Daaruit blijkt dat elf Kosovaarse arbeiders besmet zijn met het virus.

Quarantaine

“Als bouwonderneming vonden we het onze plicht om al onze buitenlandse arbeiders te testen op het coronavirus. Dankzij deze testen hebben we een duidelijk beeld van wat zich afspeelt en hebben we zeer snel correcte maatregelen kunnen nemen, binnen het uur na het binnenkomen van de testresultaten”, zegt zaakvoerder Rudi Gilen. “We willen geen enkel risico nemen en elke vorm van besmetting van onze arbeiders uitsluiten. We zullen er dan ook strikt op toezien dat de quarantaine van de bouwvakkers gerespecteerd wordt.”

Het bouwbedrijf voorziet alle bouwvakkers die in afzondering zitten van de nodige voeding en zorg. Ook de buitenlandse arbeiders die nog onderweg zijn, zullen getest worden. De veiligheidscel van de stad Sint-Truiden monitort de situatie van dichtbij en bracht het Agentschap Zorg en Gezondheid en waarnemend provinciegouverneur Michel Carlier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. “Alle procedures zijn gevolgd. Het doel van deze testen is om besmettingen snel op te sporen en de nodige acties te nemen”, besluit burgemeester Veerle Heeren (CD&V).