Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © epa

ITV: “Recordaantal migranten stak Kanaal over”

Donderdag hebben in totaal 235 migranten met boten het Kanaal naar Groot-Brittannië overgestoken, zo heeft ITV News vrijdag bericht. Het gaat om een dagrecord.

4 reacties

  • Dre Verhaert

    4 jaar geleden
    De meeste Britten stemden voor de brexit uit migratie-overwegingen. Dankbaar maakten de brexiteers gebruik van dit sentiment om de EU weg te zetten als oorzaak van het probleem. Toen ze nog in de EU zaten konden ze wel iedereen die in GB geraakte terug sturen richting EU en nu dus niet meer. Dit is het tegenovergestelde van wat de Britten beloofd is en zo staan hen nog vele onaangename verrassingen te wachten in januari. Wat is de lesson learned? Luister nooit naar populistische prietpraat.
  • Freddy Sonnemans

    4 jaar geleden
    UK moet dringend een identiteitskaart invoeren. Zonder dit blijft het dweilen met de kraan open.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Gered noemen ze dat dan. Als men deze houding blijft aannemen tov de vluchtelingen-problematiek zullen deze "reddingsacties" alleen maar toenemen vrees ik. De chaotische toestand in veel Afrikaanse landen ligt aan de basis van het probleem. Decennia lang kijkt de wereld de andere kant op terwijl Afrika kapot gemaakt wordt door dictators, rebellenbewegingen en moorddadige religies. Nooit een woord hierover door de politiek correcten ! Zijn jullie niet beschaamd ?
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Hopelijk wordt dit in Afrika op de kusten niet als een overwinning rond gebrieft. Anders begint de druk op de Europese kust ook weer de hoogt in te gaan. Engeland moet dringen het roer om gooien zo ze zich minder populair maken in de Wereld. Want zij zijn een groot deel van het probleem van transmigranten.