Illustratiebeeld slachthuis
Volledig scherm
Illustratiebeeld slachthuis © Getty Images/iStockphoto

Marc Van Ranst legt uit: waarom vleesverwerkende bedrijven zulke coronaverspreiders zijn

Donderdag bleek al dat minstens 70 werknemers van firma Westvlees besmet waren. Ook in Duitsland, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk waren er al uitbraken in vleesbedrijven. Maar hoe komt het dat het coronavirus zo goed gedijt in die bedrijven?

17 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    De 'vrije' markt is veel te vrij geworden: het aanbod overstijgt de vraag. Waarom mag de staat zich niet een beetje mengen in de vrije markt, zonder totalitair te worden? Werk met rantsoenen, verdeel voedselbonnen voor de burgers: beperk het aantal kg vlees dat een inwoner per week mag consumeren. OVERaanbod en teveel keuze, maakt een mens ziek en onrustig. Het marktmechanisme is allang niet meer: hoe meer vraag, hoe meer aanbod. Het is omgekeerd geworden, en dat is nefast.
  • dirk claeys

    4 jaar geleden
    Zeer juist, uit 39 landen bestaat de arbeidssituatie, ze hokken samen in huizen of appartementen van de baas met 10-15 mensen, loonkost 40% goedkoper! Bouw,horeca,en voeding alles mag en geen controle!,
  • Peter Vanhoof

    4 jaar geleden
    Geen masker te zien en dus komt dat allemaal op het vlees terecht!
  • Manon Vanschoenwinkel

    4 jaar geleden
    Is dat niet gevaarlijk vr t vlees zelf Wat als je t vlees rauw eet zoals carpaccio of americain
  • daniel stienen

    4 jaar geleden
    Heel heel wijze uitleg.....