Komiek Bas Birker: 'De reserves van mijn bedrijfje zijn op. Mijn privéspaargeld is op.'
Volledig scherm
PREMIUM
Komiek Bas Birker: 'De reserves van mijn bedrijfje zijn op. Mijn privéspaargeld is op.' © Damon De Backer

Cultuursector verliest alle hoop: “Ook mijn privéspaargeld is op”

Het beetje hoop dat de cultuursector had door de versoepelingen aan het begin van de zomer, is met de nieuwe maatregelen, vooral in Antwerpen, platgedrukt. Ook in het commerciële veld hakt de coronacrisis er diep in. Dat schrijft De Morgen. “Over al de mensen in onze sector wordt inmiddels beslist alsof het kinderen zijn die niet weten wat ze doen.” 

54 reacties

  • jan boden

    3 jaar geleden
    Dat van ons ook.
  • Hans van Everbroeck

    4 jaar geleden
    probeer het anders eens in de regering, daar zoeken ze nog een clown
  • Johan De Cauwer

    4 jaar geleden
    Die vergelijking met voetbal is toch redelijk naast de kwestie. Als de cultuursector evenementen wil organiseren met 22 acteurs zonder publiek mag ze dat aanvragen en mogelijk komt dat ook goed. Mensen en sponsors willen die voetbal, en daar moeten geen samenscholingen voor georganiseerd worden. Dus wees creatief en zorg voor sponsoring of zorg voor digitaal publiek. Want het gezondheidsprobleem daar kom je niet onderuit, dat ondergaat iedereen. En het is niet de schuld van de regering.
  • Kris Van Ginderen

    4 jaar geleden
    Ongelooflijk al die negatieve rescties op dit artikel! Allemaal cultuurbarbaren or mensen die echt niet begrijpen hoe het er in de cultuursector aan toe gaat! Jet is een economische sector als een ander met veel andere beroepen die ervan afhangen waaronder ook de omliggende horeca in Antwerpen bijvoorbeeld. Ze hebben evenveel recht op steun dan andere sectoren. Ze hebben gezoon heel de tijd gezwegen omdat er perspectief was. Nu is dat er niet meer en is het tijd om ook hen te helpen
  • eddy wauters

    4 jaar geleden
    Enerzijds geld scheppen, anderzijds nog geen 6 maand kunnen overbruggen? Levensstijl aanpassen zou ik zeggen!