Bart Tommelein (Open Vld), de burgemeester van Oostende, dringt bij het parket aan op een strenge vervolging van zij die het te bont maken aan de kust.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Tommelein (Open Vld), de burgemeester van Oostende, dringt bij het parket aan op een strenge vervolging van zij die het te bont maken aan de kust. © BELGA

Tommelein pleit voor strenge vervolging van baldadige toeristen: “Bendes uit grootsteden mogen dans niet ontspringen”

Bart Tommelein (Open Vld) heeft bij het parket aangedrongen tot een strenge vervolging van de vijftig man grote groep uit Brussel die de massaal uitgerukte hulpdiensten uitlachte na een geveinsde verdrinking. De groep zorgde nadien nog voor moeilijkheden en is met behulp van de federale politie naar het station geëscorteerd. “Oostende wordt in de zomer geconfronteerd met de problemen van binnen- en buitenlandse grootsteden. Die groepen mensen mogen de dans in geen geval ontspringen, anders zouden we de lokale bevolking discrimineren. Ik wil een krachtig signaal”, zegt de Oostendse burgemeester. Het parket volgt hem daarin.

  1. GROW Talent bedankt leerkrachten secundair onderwijs met mini-escapegame en gratis koekjes

    GROW Talent bedankt leerkrach­ten secundair onderwijs met mi­ni-escapegame en gratis koekjes

    Binnenkort staan er in heel wat leraarskamers van West-Vlaamse secundaire scholen gratis koekjes van GROW Talent voor bij de koffie. Tenminste, als het lerarenkorps erin slaagt de koekendoos te openen. Om aan het lekkers te geraken moeten ze eerst een mini-escapegame kraken. “Dergelijke initiatieven bevorderen de sfeer in het korps en brengen collega’s dichter bij elkaar”, klinkt het alvast bij de directeur van het Vesaliusinstituut.
    Oostende
  2. LEVENSVERHAAL. Jean-Marie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskoppel: “Zonder dat verbrijzelde been was hij misschien nooit een topgitarist geworden”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jean-Ma­rie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskop­pel: “Zonder dat verbrijzel­de been was hij misschien nooit een topgita­rist geworden”

    Hij werd door Stijn Meuris deze week nog de beste gitarist genoemd die ons land ooit gekend heeft. Muzikant en producer Jean-Marie Aerts overleed vorig weekend na een lange strijd op 72-jarige leeftijd. Twee jaar na Arno, drie jaar na Paul Couter, die andere frontmannen van TC Matic. Aerts werd geboren in Brugge, vertoefde in Oostende en Westende, om uiteindelijk in het Leuvense zijn definitieve stek te vinden. “Waar je hem ook aantrof, altijd was dat met een gitaar in de hand.” Wij blikken terug op de West-Vlaamse jaren, aan de wieg van ‘Oh la la la’.
    Oostende