WHO-voorzitter Tedros Adhanom Ghebreyesus
Volledig scherm
WHO-voorzitter Tedros Adhanom Ghebreyesus © AP

WHO waarschuwt voor “vaccin nationalisme”

Het UZ Gent is op zoek naar proefpersonen die willen meewerken aan een studie rond een coronavaccin, Rusland beweert dit jaar nog honderdduizenden dosissen van zo’n vaccin te kunnen produceren, en ook wetenschappers aan de universiteit van Oxford stelden onlangs een “veilig” kandidaat-vaccin voor. Te midden van de race naar een vaccin spreekt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zich uit tegen het “vaccin-nationalisme”.

5 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik ben het volledig eens met Patrick Kelchtermans. Natuurlijk hoop ik dat er een deftig vaccin voor iedereen komt. Maar 'haast en spoed' is zelden goed'. De belangen van sommige internationale en politieke groepen zijn bovendien enorm. Big business.
  • james Verlinden

    4 jaar geleden
    Elke week een paniekbericht uitbrengen, is blijkbaar het belangrijkste uit het gehele takenpakket van de WHO. Zoeken ze daar nog volk? Kheb een paar goeie om mede te delen. Waar solliciteer ik? Onder de 15000 per maand kom ik wel mijn nest niet uit.
  • Bruyninckx Christel

    4 jaar geleden
    Wat doen die eigenlijk buiten waarschuwen? Waar zitten onze experten en politici? Veiligheidsraden enz? Krijg de indruk dat iedereen op verlof is behalve corona...
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Tuurlijk zullen de voorraden opgekocht worden door de rijkere landen. Ik ben niet zeker of België daar nog bij hoort. Op papier misschien. Solidariteit klinkt mooi, maar heeft de neiging compleet te verdampen wanneer de eigen situatie penibel wordt. In elk geval, zo'n raprap in mekaar gestoken en amper getest vaccin van de eerste generatie wordt niet in mijn lijf gespoten en zeker niet in dat van mijn kinderen. Eerst afwachten wat de bijwerkingen zijn.
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    WHO wil waarschijnlijk dat bepaalde landen geld investeren in vaccins en ze dan ook gaan uitdelen , liefst eerst uitdelen en dan pas gebruiken bij diegenen die de kosten gedragen hebben? Ze geraken in nauwe schoentjes nu ze minder geld gaan binnenkrijgen , mssn dat ze kunnen beginnen met besparen op hun hoge lonen en hun dure reizen .