Gouverneur Cathy Berx.
Volledig scherm
Gouverneur Cathy Berx. © Photo News

Gouverneur Berx heft avondklok op vanwege hitte, wel nog strenge handhaving samenscholingsverbod

Gouverneur Cathy Berx heeft na overleg met de Provinciale Crisiscel en de burgemeesters van de provincie beslist om de avondklok niet langer te handhaven, zodat de Antwerpenaars tijdens de latere uren de nodige verkoeling kunnen zoeken. De strenge handhaving van het samenscholingsverbod blijft wel van kracht. 

  1. Zonnepanelen en thuisbatterij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”
    Livios

    Zonnepane­len en thuisbatte­rij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”

    Kleine thuisbatterijen en zonnepanelen met een stopcontactstekker: ze bestaan, maar of je ze in België ook mag gebruiken, is niet duidelijk. Synergrid, de Belgische netbeheerderskoepel, wil daar verandering in brengen, omdat de vraag vanuit de markt zou toenemen. Maar is dat echt zo? Zijn de toestellen veilig en voordelig? En kun je ze in elke woning gebruiken? Bouwsite Livios vroeg het aan energie-expert Dirk Van Evercooren.
  2. Bolle Jos, Lucio Aquino en 55 andere verdachten staan terecht in groot drugsproces ‘Costa’: “Bij de douane liggen 11.500 blokken coke van mij”
    PREMIUM

    Bolle Jos, Lucio Aquino en 55 andere verdachten staan terecht in groot drugspro­ces ‘Costa’: “Bij de douane liggen 11.500 blokken coke van mij”

    Voor de rechtbank in Tongeren begint vandaag een van de grootste drugsprocessen van de afgelopen jaren. Costa is een onderzoek naar de invoer van twintig ton Zuid-Amerikaanse coke, verstopt tussen hout, avocado’s en oud ijzer. Er zijn 57 verdachten waaronder enkele grote namen zoals Lucio Aquino, Geert Frisson, Nathan Steveniers en de Nederlandse drugsbaron ‘Bolle Jos’ Leijdekkers. Maar alles begon vijf jaar geleden met ‘Mister Zen’, een onbekende Kempense zakenman die verhuisde naar de Costa Del Sol.
    Tongeren