Direct naar artikelinhoud
Migratie

Recordaantal migranten stak Kanaal over

Foto ter illustratie.Beeld epa

Een recordaantal migranten heeft geprobeerd het Kanaal over te steken om illegaal Groot-Brittannië binnen te komen. Het afgelopen etmaal zijn 235 mensen geteld die in 17 bootjes vanuit Frankrijk de oversteek waagden. De Britse regering sluit de inzet van de marine niet uit om de stroom te stoppen.

, en

In juli alleen al zijn meer dan 1.100 migranten aangekomen in Groot-Brittannië. Dat is bijna evenveel als het cijfer voor mei en juni samen.

Op 30 juli waren nog ruim tweehonderd migranten op een dag geteld. Het ging toen om migranten uit Jemen, Eritrea, Tsjaad, Egypte, Soedan, Koeweit, Irak, Iran, India en Mali en Palestijnen. Volgens een schatting maakten in de hele maand juli meer dan duizend mensen de illegale oversteek vanuit Frankrijk.

De Britse minister van Immigratie gaat binnenkort naar Frankrijk voor overleg over de volgens hem volstrekt onacceptabele situatie. Migranten en vluchtelingen komen al jaren samen in de buurt van Franse havens aan het Kanaal in de hoop Groot-Brittannië te bereiken, vaak omdat ze daar al familieleden hebben of Engels spreken.