Knokke
Volledig scherm
Knokke © Florian Van Eenoo Photo News

België heeft officieel nog steeds hoogste aantal sterfgevallen ter wereld in verhouding tot bevolking

Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in ons land is opnieuw toegenomen, naar gemiddeld 567,9 per dag tussen 29 juli en 4 augustus. Dat is een stijging van 25 procent in vergelijking met vorige week, bleek zaterdag uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal zijn in België al 72.784 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Volg alle actuele ontwikkelingen hieronder live.

42 reacties

  • Didier Stoefs

    4 jaar geleden
    Doen zoals in Zwede een natuurlijk selectie en daarmee basta.
  • Marga Printemps

    4 jaar geleden
    Het dodental zal over heel de wereld nog stijgen , niet door corona maar door zelfmoorden. Al onze maar dan ook al onze vrijheden worden afgenomen, wij hebben het recht niet meer om iets te zeggen en er komt een ontvolking en nog veel meer.! Ze liegen en bedriegen ons langs alle kanten. De 2de golf , hoeveel mensen zijn er NU gestorven? Trek jullie ogen open voor het te laat is.!
  • guy collin

    4 jaar geleden
    En de politiekers stonden er bij en keken ernaar
  • Kris Claes

    4 jaar geleden
    Kan allemaal goed zijn, maar deze cijfers houden geen rekening met de gemiddelde bevolkingsdichtheid. Belgen leven als sardines in een blik, wat je ook doet er gaan altijd meer besmettingen zijn als je vergelijkt met landen die veel lager dichtheids cijfer hebben. Sluit cafes opnieuw, uitgaansplaatsen ... zij hebben veel grotere invloed op stijging dan reizen.
  • Gertie Daerden

    4 jaar geleden
    Het meeste doden en het meeste ministers van volksgezondheid. Wie weet, heeft het ene wel met het andere te maken.