Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld 568 coronabesmettingen per dag, gemiddeld aantal ziekenhuisopnames stijgt licht

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag met het coronavirus in België neemt opnieuw toe. Tussen 29 juli en 4 augustus ging het om gemiddeld 567,9 of afgerond 568 gevallen per dag. Dat blijkt uit de jongste gegevens van Sciensano. De voorbije week werden gemiddeld 26,7 mensen per dag met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis.

13 reacties

  • Steven Nevets

    4 jaar geleden
    Het is zo dat die periode er een verdubbeling van testen is geweest. Dan is die drastische 25% gevallen stijging eigenlijk een lichte daling eerder als ik nog goed kan tellen. Grafieken, grafieken correlatie nul.
  • Rik Muylaert

    4 jaar geleden
    De enige statistiek die telt zijn de ziekenhuis opnames/bezetting. Dat is toch de reden waarom iedereen zo voorzichtig moet zijn he. Om onze ziekenhuizen niet over te belasten. Dit is nog altijd heel goed onder controle. Vele genezen zonder enige medische hulp dus de statistiek aantal besmettingen is irrelevant.
  • Eric Van Haecht

    4 jaar geleden
    na de rellen van gisteren aan zee met jongeren zal het zeker niet beter worden,strenger straffen met hoge boeten ze leren het niet ,vind werkstraffen in covid center of afdeling extra toepasselijk ,loopt uit de hand.
  • Jill VanHengel

    4 jaar geleden
    Ze hebben alle doden uit rusthuizen meegeteld, ook degene die niet aan corona gestorven zijn. Dat is geweten. Vandaar het wereldrecord.
  • Jurgen De doncker

    4 jaar geleden
    Het enige dat telt zijn de sterftecijfers en ook de leeftijden van die mensen. Hadden veel mensen onder de 80 gestorven zouden zijn de kranten stonden er vol van.