Ellen Verbiest, Mathias Vanthienen en kabinet.studio
Volledig scherm
© Ellen Verbiest, Mathias Vanthienen en kabinet.studio

Cultuurhuizen dopen zich om tot voetbalclubs uit protest tegen strenge maatregelen

Verschillende cultuurhuizen voeren op sociale media een ludieke actie tegen de strenge voorwaarden voor culturele evenementen. Onder meer KVS, Botanique, OLT Rivierenhof en Onder Stroom hebben zich omgevormd tot voetbalclubs. “Zeg niet langer bar, maar zeg kantine. Zeg niet zaal, maar zeg lounge. Zeg niet stoelen, zeg tribune. Zeg niet napraten, maar zeg de overwinning vieren”, klinkt het op Facebook. 

34 reacties

  • Joris De Crom

    4 jaar geleden
    Joris De Crom Voetbal is ook toneel, met het enig verschil dat ze overbetaald zijn en niets afdragen aan de maatscapij en maar alleen geld kost. Ja maar de supporters kopen en dinken ook iets. Je het is ook goed voor de bouw, ze slaan de boel soms kort en kllein. Dit zorgt dan weer voor werk.
  • Maria Nuytkens

    4 jaar geleden
    Ze hebben gelijk, voetbal is ook een soort theater. Zoals die potstampers kunnen vallen na een licht contact en het uitschreeuwen, awel daar kunnen echte theatermensen een lesje aan nemen. Dus schrap dan ook dat potstampergedoe.
  • Dick DECOCK

    4 jaar geleden
    Een sector die zelfs voor corona niet levensvatbaar is zonder subsidie is dat nu zeker niet,creatief denken om regels die gezondheid kunnen schaden lukt hen dus, maar ideeen om zonder overheidsgeld hun ding te doen niet dus
  • ronny cuypers

    4 jaar geleden
    In plaats van te jammeren en janken zouden ze beter werken aan een toekomst. Er zijn toch genoeg technische middelen om de voorstelling bij de kijker te brengen ipv de kijker bij de voorstelling. Ze zullen natuurlijk het applaus moeten missen, maar het gaat toch om cultuur, en niet om ego.
  • Piet Deroover

    4 jaar geleden
    Gelijk hebben ze, bij koning voetbal tellen de maatregelen amper, daar is teveel geld en macht mee gemoeid.