Een groep vluchtelingen die vrijdag met kleine bootjes aankwamen in Dover.
Volledig scherm
Een groep vluchtelingen die vrijdag met kleine bootjes aankwamen in Dover. © AP

Britten willen dat Frankrijk harder optreedt tegen migranten die Kanaal oversteken

De Britse regering vraagt dat Frankrijk harder optreedt tegen migranten die met kleine boten het Kanaal (willen) oversteken. Frankrijk moet deze mensen onderscheppen en terugbrengen, eist de verantwoordelijke Britse staatssecretaris Chris Philp in de krant Daily Telegraph.

19 reacties

  • Cornelis Nepos

    4 jaar geleden
    Zolang de Eu een verwelkomingspolitiek handhaaft blijven ze massaal komen. de Europese samenlevingen en welvaart wordt door de EU te grabbel gegooid.
  • Elle Devee

    4 jaar geleden
    VK zit niet meer in Europa. Frankrijk heeft niks te maken met het bewaken van de Britse grens. Dat ze het zelf oplossen.
  • Freddie Lamers

    4 jaar geleden
    De Eu moet zorgen dat ze Europa niet binnen komen. Cordon oorlogsschepen van alle EU landen in de Middellandse zee, en het is afgelopen met deze ecomigranten
  • Johan Thomas

    4 jaar geleden
    Ze willen hun eigen eilandrijkje besturen. Alles wat bij hen aankomt, lossen ze dan zelf maar op. Schengen stopt aan de 5 miles zone rond het "verenigd Europa". Zij zijn nu onafhankelijk dus los Julie miserie zelf op. Repatriër zelf jullie problemen. Jullie zijn toch onfeilbaar en de beste van de wereld?
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Uitzetting naar waar ? Ze gooien hun papieren weg en weigeren te zeggen waar ze vandaan komen. Bovendien vinden we het in Europa niet politiek correct mensen uit te zetten. We geven hen liever een briefje met de eis het grondgebied te verlaten. Wie dat heeft uitgevonden, kan niet al te helder of te intelligent geweest zijn.