Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. © Photo News

Viroloog Van Gucht waarschuwt voor negatieve gevolgen van strenge mondmaskerplicht

Viroloog Steven Van Gucht waarschuwt in VTM NIEUWS voor de mogelijke negatieve gevolgen van een strenge mondmaskerplicht, bijvoorbeeld op plaatsen waar dat niet nodig is. “Dit riskeert weerstand uit te lokken”, zegt hij. “Terwijl we mondmaskers ook de komende maanden nodig hebben. We moeten het draagvlak hoog houden.”

69 reacties

  • Patricia Van den Eynden

    4 jaar geleden
    Hij heeft gelijk. Ik woon in een rustige straat. Wanneer ik 's ochtends met het hondje ga wandelen kom ik geen kat tegen. Toch moet ik dat versmachtend mondkapje opzetten, en voor wat eigenlijk? Voor die twee koeien en dat paard die even verderop in de wei staan? Voor de bomen in het bos? Mondmaskerplicht op drukke plaatsen, ja, volledig mee akkoord, maar zoals het nu is, is het gewoon absurd (vooral in deze hitte).
  • Dirk Vanden Bosch

    4 jaar geleden
    Eindelijk een viroloog met gezond verstand, de manier waarop het nu gebeurt houd niemand vol op langere termijn
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Mondmasker voor ons is geen enkel probleem. Het is in ieders belang dat we allemaal maar dan echt ook allemaal gaan meewerken aan de strijd tegen het virus willen we er niet nog j́aren mee opgezadeld zitten. Iedereen heeft de sleutel bij zich om succesvol te slagen. Maar dan moeten we het ook allemaal echt willen. En daar wringt nu het schoentje. Als je hier 2 km van. Kursaal om je heen kijkt zie je geen controles en 4 op 10 dragen het niet en worden boos wanneer je hen attendeert.
  • Geert Vermeiren

    4 jaar geleden
    Het doet deugd dat een verstandig man de overdreven maatregelen van sommige goeverneurs durft te becritiseren. Ik heb al lang het gevoel dat covid wordt misbruikt om te testen hoever men kan gaan om de kneedbaarheid van de burgers uit te testen.
  • lode wijk

    4 jaar geleden
    Alle klagers, wees blij dat je het thuis kan afzetten, denk aan het verzorgend personeel, hulpdiensten, die alles voor u doen zelfs in het warme weer met een mondmasker op om u te beschermen, klaag niet maar werk eens een beetje mee om dat virus af te remmen, och arme niet naar zee kunnen, ik woon er amper een paar minuten van en ik ga er al vanaf januari niet meer, ik blijf in mijn kot hoe lastig het ook is, ik doe het ook uit respect voor de mensen die niet anders kunnen.