Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Frankrijk wil 33 miljoen euro van Britten om Kanaal te bewaken

De Franse regering zal Groot-Brittannië vragen 30 miljoen pond (33,2 miljoen euro) te betalen om het Engelse Kanaal te bewaken. Zo moeten vluchtelingen worden gestopt die vanuit Frankrijk met boten naar het Verenigd Koninkrijk gaan. Dat meldt The Sunday Telegraph.

9 reacties

  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Emiel Wouters, vergeten dat GBR niet meer bij EU hoort. Als zij willen dat Frankrijk extra mensen moet inzetten is het niet meer dan normaal dat ze ervoor betalen. Of zou U alles gratis doen. Heeft niets met graaicultuur van doen !
  • Anita Billen

    4 jaar geleden
    Maar 33 miljoen ? Moet veeeeel meer zijn.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Oei, is Frankrijk nu ook al een graaidictatuur geworden. Daar zijn toch geen plaatselijke leider die de plak slaan. Of doen de politici dat nu. Neen, dat zullen wel de vluchtelingen zijn, als die niets krijgen gaan ze niet naar Engeland. Het kan verkeren dat de vluchtelingen nu geld vragen om de grens over te steken. En neen, politici doen zoiets niet, daar zijn die te eerlijk voor.
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Eén van de nadelen als je niet bij de EU bent ! Je kan nu niet alles hebben.
  • Johan Billiet

    4 jaar geleden
    Hoe komen die mensen eerst in Frankrijk en België binnen...duidelijk dat de Europese buitengrenzen maar virtuele grenzen zijn. Feit is dat Hongarije wel zijn bijdrage naleeft om de Schengengrenzen effectief te beschermen...