Archiefbeeld. Wim Dries, voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). (17/07/2020)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Wim Dries, voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). (17/07/2020) © BELGA

Groen licht voor Vlaams expertisenetwerk voor lokaal energie- en klimaatbeleid

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) richten samen met de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) een expertisenetwerk op dat lokale besturen moet helpen en ondersteunen bij het verminderen van energieverbruik en broeikasgasuitstoot op hun grondgebied. 

12 reacties

  • Jan Desmet

    4 jaar geleden
    Lap, meer en meer versnipperingen, onduidelijkheid.
  • Johny vanderlinden

    4 jaar geleden
    Hebben of hadden we echt nog geen experten genoeg, zal wel weer een vriendendienst worden met dat ministerke van Mechelen.
  • René Janssen

    4 jaar geleden
    alle plaatselijke projecten zijn reeds gefinanceerd door verhogingen van belasting gelden, dus van de burgers, die nog eens mogen betalen voor deze projecten aan energie afname en nu gaan die blauw en geel het nog eens sponsoren, dit land is echt niet meer te redden.
  • Roger Duyssens

    4 jaar geleden
    Iedereen met een beetje gezond verstand heeft al lang begrepen dat al die constructies alles alleen maar duurder en nog minder efficiënt maken. Maar de arrogantie van de aanhangers van de De Weverstaat kent geen grenzen. Wil men iets oplossen en de achterstand op onze buurlanden inhalen is er maar één middel: Eén ministerie met de nodige deskundige adviseurs dat besluiten neemt en ze manu-militari uitvoert. Al de rest lost niets op, doet alles langer aanslepen en kost Europese steun.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Ook haar waterbeleid loopt in goede banen, maar te weinig geld voor een snellere uitbouw. Goed wat Mw. Demir doet, centraliseren en ondersteunen ook al doe je niet veel met één miljoen €/jaar.