Joel Hoylaerts/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts/Photo News

Franse champagneboeren overleven dankzij onze bezoekjes: “Zonder de Vlamingen zou dit jaar al verloren zijn”

Catastrofaal. In Reims en omstreken verkiezen ze normaal het superlatief 'millésimé', maar helaas wordt 2020 voor de Franse champagnestreek 'une année catastrophique'. Niet alleen kelderde de verkoop door corona en woedt een zenuwenoorlog tussen druiventelers en champagnehuizen, nu dreigt de hittegolf ook de nakende druivenoogst te verschrompelen: "Gelukkig houden de Vlaamse toeristen ons recht."

6 reacties

  • Dominique ROSIER

    4 jaar geleden
    Al die luxe producten zullen in de toekomst ook wel aan marktwaarde moeten inboeten willen ze het nog aan de mensen verkocht krijgen
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Hoe dan ook; dit jaar is de oogst een milesime. De Fransen zijn niet gek en dat weten de Belgen ook en die zullen tegen december wel massaal afzakken, .want er zijn al twee milesimes na elkaar. Maar ze zouden er wel verstandig aan doen dit keer afstand te doen van hun richtprijzen. Uiteraard zullen de champagnes dit jaar wat zoeter uitvallen wegens toename van de suiker, maar dat hoeft ons niet te deren. Ik verkies deze bubbels van ver en veel liever dan onze bubbelstrategie.
  • Marc Spandel

    4 jaar geleden
    Grappig: De eerste hittegolf dit jaar, en de fruitboeren klagen al over het verlies van de oogst door de warmte nà de negatieve gevolgen van 'de vorst' in het voorjaar. Feit is dat vorige jaren 'meerdere' hittegolven plaatsvonden en er geen klachten kwamen wegens de goede fruitoogst en feit is dat we nog nooit zo weinig 'vorst' hebben gehad! Dat noemt steun- economie uit de grote kas.
  • Edwig Smeets

    4 jaar geleden
    maak die flessen wat goedkoper en er word terug gedronken, en natuurlijk maak het product wat jeugdiger zoals Cava en Prosecco.
  • Theo Van Hoof

    4 jaar geleden
    Cuvée J.L. bij Casters is gewoon top. Was er al vele malen. Ik rijd dan ook naar Simon Selosse in Avize. Cuvée Prestige is zeker een aanrader.