Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld 564 coronabesmettingen per dag, gemiddeld aantal ziekenhuisopnames blijft licht stijgen

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag met het coronavirus in België neemt opnieuw toe. Tussen 30 juli en 5 augustus ging het om gemiddeld 564,4 of afgerond 564 gevallen per dag. Dat blijkt uit de jongste gegevens van Sciensano. De voorbije week werden gemiddeld 27,3 mensen per dag met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, opnieuw een lichte stijging.

16 reacties

  • Franky Vandaele

    4 jaar geleden
    De mondmaskers doen hun werk !
  • Danielle van Bergen

    4 jaar geleden
    Morgen zal het wel erger zijn dankzij de testen die ze in Antwerpen doen en misschien dankzij de zee bezoekjes
  • Jan Jansens

    4 jaar geleden
    Ik vind dat men te veel zich baseert op aantal besmettingen de enige echte curve die echt klopt zijn het aantal doden en daarna het aantal ziekenhuis opnames. Het aantal besmettingen is veruit de meest onnauwkeurige en waarschijnlijk geeft dit maar een fractie van het echte aantal besmettingen weer. Maar de virologen vergelijk 500 besmettingen met de gemeten besmettingen in maart en dit is totaal verkeerd want het aantal ziekenhuis opnames stijgt amper.
  • nadia wauters

    4 jaar geleden
    Eigenlijk krijgen we dagelijks schitterend nieuws, enkel verkeerd gecommuniceerd! besmettingen stijgen maar slechts een peuleschil in verhouding tot het aantal afgenomen testen, ziekenhuisopnames en overlijdens maw ruime meerderheid van de geteste personen raakte besmet maar is niet ziek. Besmette personen kunnen coronavirus weliswaar overdragen, maar dat is net zo bij verkoudheden, griep en andere (virale) aandoeningen. Waarom mensen ‘straffen’ ipv sensibiliseren met alle gevolgen van dien?
  • brent verbruggen

    4 jaar geleden
    Ben ik de enige die ziet dat het al minder hard toeneemt? Eergisteren 27% gisteren 25% va´daag 19%. Stel u voor dat ze dat erbij zetten.