BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Herlees onze hitteblog. Drie verdachten worden voorgeleid voor vechtpartij Blankenberge - Twintiger verdronken in Netekanaal

De hittegolf zet vandaag door met temperaturen tot 36 graden in het centrum van het land en de Kempen. Aan zee gaat het kwik naar 31 graden. Vooral na de middag kunnen plaatselijk warmteonweders ontstaan, meldt het KMI. Het is vandaag vooral uitkijken naar de kust, waar na Blankenberge ook Knokke heeft aangekondigd vandaag geen dagjestoeristen te zullen toelaten. In Oostende is de pre-alarmfase van het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Ook elders in Vlaanderen blijft het puffen en zweten en zijn heel wat recreatiedomeinen volzet.

  1. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan
  2. Formule 1, miljoenenfraude en eigen reclamebureau: deze man (81) werd met monsterboete van 6,2 miljoen euro uit verkeer gehaald
    PREMIUM

    Formule 1, miljoenen­frau­de en eigen reclamebu­reau: deze man (81) werd met monsterboe­te van 6,2 miljoen euro uit verkeer gehaald

    De bestuurder die woensdag op de N80 uit het verkeer werd gehaald en nog een boete bleek te hebben openstaan van maar liefst 6,2 miljoen euro, is Limburger J.N. (81). De tachtiger is de oprichter van een Hasselts reclamebedrijf. In eerste instantie leek het nog te gaan om een vergissing, maar nu blijkt dat zijn gesjoemel uit het verleden hem de das omdoet.
    Hasselt
  1. Jacqueline (72) kreeg kanker toen Clouseau net bestond, nu vervullen de artiesten haar laatste wens: "Amai, Koen ziet er in het echt nog veel beter uit”
    PREMIUM

    Jacqueline (72) kreeg kanker toen Clouseau net bestond, nu vervullen de artiesten haar laatste wens: "Amai, Koen ziet er in het echt nog veel beter uit”

    36 jaar nadat Jacqueline Gijbels (72) uit Booischot voor het eerst te horen kreeg dat ze kanker had, viel begin januari het verdict dat ze terminaal was. Haar allerlaatste wens: Clouseau nog één keer in het echt zien spelen, want het was die groep die haar al die tijd door de moeilijke momenten had gesleurd. Dinsdag kwam haar droom uit dankzij De Wensambulance: “Toen ze binnenkwamen, gaven ze me spontaan een kus. Ik was de hele avond in de zevende hemel.” Haar dochter Katleen De Wit vertelt het verhaal van een avond die nooit zal vergeten worden.
    Booischot, Heist-op-den-Berg