BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Herlees onze hitteblog. Drie verdachten worden voorgeleid voor vechtpartij Blankenberge - Twintiger verdronken in Netekanaal

De hittegolf zet vandaag door met temperaturen tot 36 graden in het centrum van het land en de Kempen. Aan zee gaat het kwik naar 31 graden. Vooral na de middag kunnen plaatselijk warmteonweders ontstaan, meldt het KMI. Het is vandaag vooral uitkijken naar de kust, waar na Blankenberge ook Knokke heeft aangekondigd vandaag geen dagjestoeristen te zullen toelaten. In Oostende is de pre-alarmfase van het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Ook elders in Vlaanderen blijft het puffen en zweten en zijn heel wat recreatiedomeinen volzet.

  1. KIJK. Collega’s MSKA gaan uit de bol na overwinning Christophe in The Voice: “Supertrots, maar ook wel wat schrik dat we hem hier op school gaan verliezen"
    PREMIUM

    KIJK. Collega’s MSKA gaan uit de bol na overwin­ning Christophe in The Voice: “Supertrots, maar ook wel wat schrik dat we hem hier op school gaan verliezen"

    Christophe Verholle (43) mag zich sinds vrijdagavond The Voice van Vlaanderen noemen. Zijn overwinning werd uitbundig gevierd in het MSKA Roeselare, waar de collega's van Christophe de finale van de VTM-talentenjacht op groot scherm volgden. “We gaan een bordje met het opschrift ‘The Voice van Vlaanderen‘ laten maken voor aan zijn bureau”, klinkt het apetrots in de middelbare school.
    Roeselare
  2. “Hij moet eens uit zijn rol van ‘goedheiligman’ getrokken worden”: hulpsint (61) veroordeeld tot 2 jaar cel voor betasten van zwarte piet (15)
    PREMIUM
    UPDATE

    “Hij moet eens uit zijn rol van ‘goedhei­lig­man’ getrokken worden”: hulpsint (61) veroor­deeld tot 2 jaar cel voor betasten van zwarte piet (15)

    “Ik ben zelf een beetje uit mijn lood geslagen door wat meneer hier verklaart. Hier is een totaal gebrek aan besef wat er gebeurd is.” Advocaat Sander Eycken kon vorige maand in de rechtbank van Hasselt z’n oren nauwelijks geloven: een 61-jarige man uit Tessenderlo bleef maar ontkennen dat hij diens cliënt, een jongen van 15, had betast. De man kreeg hulp van de tiener wanneer hij de rol van Sinterklaas speelde en was een soort vertrouwenspersoon. Vandaag werd hij veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar.
    Hasselt, Tessenderlo