Gezond, lekker én je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig: 5 gemakkelijke receptjes om zelf ijs te maken
Bloedhete temperaturen en lekkere ijsjes, het is een match made in heaven. Helaas bevatten die lekkernijen vaak veel calorieën en verder weinig goeds voor je gezondheid. Maar wat als het beter kan? Met maar twee ingrediënten kan je namelijk zowel lekkere als gezonde ijsjes maken. Dit zijn onze 5 favoriete recepten!
1. Een frisse frambozencombinatie
Dit heb je nodig:
- 180 g diepgevroren frambozen
- 80 g cashewnoten
- 2 bananen
- eventueel: 2 el vlierbloesemsiroop
Zo maak je het:
Stap 1: Leg de cashewnoten in een kommetje met water en laat 2 uur weken.
Stap 2: Voor een zoete toets kan je er de vlierbloesemsiroop aan toevoegen.
Stap 3: Snijd de bananen in schijfjes en leg ze in de diepvries.
Stap 4: Mix de cashewnoten, 2 eetlepels van het water met vlierbloesemsiroop, de bananen en de frambozen in de blender.
Stap 5: Bewaar in een doosje met deksel en zet minstens 2 uur in de diepvries.
Stap 6: Serveer met verse frambozen.
Tip: Strooi er kokosschilfers over voor een exotische toets.
2. Het makkelijkste ijsje ooit met banaan en pindakaas
Wat heb je nodig? (voor 2 bolletjes)
- 2 rijpe bananen
- 1 eetlepel pindakaas
- eventueel: ahornsiroop
- blender
Zo maak je het:
Stap 1: Snij de banaan de avond van tevoren in stukjes en leg ze een nachtje in de diepvries. Echte zoetebekken kunnen ook altijd nog wat ahornsiroop toevoegen.
Stap 2: Vervolgens gooi je de bananen samen met de pindakaas in de blender (eventueel een klein scheutje melk erbij zodat het wat soepeler verloopt), en zet je de machine aan totdat de banaan een romige ijsstructuur heeft gekregen.
Tip: Zorg dat de banaan goed rijp is, dan smaakt het ijs iets zoeter.
3. Exotisch groene nicecream sorbet
Dit heb je nodig:
- 2 bananen
- een handvol bevroren stukjes mango
- een handvol bevroren stukjes ananas
- een handvol verse spinazie
- eetlepel sojamelk met vanille
Zo maak je het:
Stap 1: Pel de rijpe bananen, snij ze in schijfjes en stop ze daarna in een luchtdichte zak (of doosje) en steek ze in de diepvries tot ze vast zijn geworden. Dat duurt minstens twee uur, maar als je tijd hebt stop je ze het best een nachtje in de diepvriezer.
Stap 2: Doe de bananen in een stevige blender, samen met de bevroren mango, ananas, gewassen (belangrijk!) spinazie en sojamelk. Blend tot je een glad mengsel krijgt, doe in een kommetje en werk naar keuze af met bijvoorbeeld pecannoten of pistachenoten en wat geplette donkere chocolade.
4. Kokos-amandelijs met topping van donkere chocolade
Dit heb je nodig:
- 3 koppen kokosroom
- 1 kop amandelboter
- 1 eetlepel ahornsiroop
Voor de toppings:
- 1 eetlepel cacao nibs
- 1 eetlepel amandelschilfers
- 2 repen donkere chocolade (+70%)
Zo maak je het:
Stap 1: Meng de kokosroom, amandelboter en ahornsiroop in een roestvrij stalen kom met een mixer tot een romig geheel. Plaats de kom in de diepvries en zet je kookwekker om elk half uur het mengsel even flink om te roeren. Op een uur of vier is het klaar.
Stap 2: De toppings kan je zelf creatief verzinnen. Ik roosterde amandelschilfers kort in de pan en smolt twee blokjes pure chocolade. Verdeel het ijs over glaasjes en schenk net voor het serveren de warme chocolade over het ijs. Versier met de amandelschilfers en wat cacao nibs voor een crunchy laagje.
Tip: Vergeet het omroeren niet. Dit is essentieel, anders krijg je ijskristallen in je ijsje en dat is niet smakelijk.
5. Nicecream met Nutella smaak
Dit heb je nodig (voor 4 porties):
- 3 rijpe bananen uit de diepvriezer (moeten minstens twee uur in de diepvries)
- 2 eetlepels hazelnootpasta
- 2 medjoul dadels (zijn vers en helemaal anders dan gedroogde dadels, want ze bevatten alleen natuurlijke ingrediënten. Gedroogde dadels zijn vaak gesuikerd. Ze zijn ideaal om desserts mee op natuurlijke wijze te zoeten.)
- 1,5 eetlepel cacaopoeder
Zo maak je het:
Stap 1: Doe alle ingrediënten in de foodprocessor (vergeet niet om de pitten uit de dadels te halen). Een foodprocessor met zware motor, grote kom en speciale ijsblokfunctie heeft maar 5 minuten nodig om heerlijk smeuïg ijs te maken.
Tip: Je kan het ijs beter niet opnieuw invriezen, dan krijg je ijskristallen. Maak beter een portie die je meteen kan opeten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. -
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
-
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap. -
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerStefan Darin
Mathieu Decouttere