Het Vattenfall Solar Team met studenten van de TU Delft deed met deze wagen een poging het wereldrecord te verbreken op de testbaan van de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).
Volledig scherm
Het Vattenfall Solar Team met studenten van de TU Delft deed met deze wagen een poging het wereldrecord te verbreken op de testbaan van de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). © EPA

Delftse zonneauto breekt wereldrecord: 924 kilometer in 12 uur

Een studententeam uit het Nederlandse Delft is erin geslaagd het eigen wereldduurrecord voor een auto op zonne-energie te breken. Hun zonneauto legde zaterdag in 12 uur tijd een afstand van 924 kilometer af. In 2017 had een andere auto van de ploeg in dezelfde tijd 882 kilometer afgelegd.

3 reacties

  • Joris Vanderaert

    4 jaar geleden
    Mooie prestatie. Ik wil niet negatief zijn, toch kwam er meteen wat pessimisme in mij naar boven. Op twee jaar tijd een winst die amper te meten valt en die misschien door de omstandigheden verklaard kan worden. Het brengt het besef dat deze technologie erg eindig is, tenzij men een heel nieuw type zonnecellen vindt. Daarover lees ik al jaren positieve berichten, enkel zie ik bitter weinig in de praktijk.
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Prachtig staaltje van vernuft en vernieuwing die een verbetering is. Het gebogen design van de zonnepanelen maakt het model eleganter. Proficiat! We evolueren in de goede richting.
  • Toon Van Kerckhove

    4 jaar geleden
    Proficiat: schitterende prestatie!