Viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Als de cijfers blijven stijgen, gaan we volgens experten opnieuw richting lockdown

“Blijven de cijfers aan dit tempo stijgen, dan zal ons land voor eind augustus mogelijk meer coronabesmettingen tellen dan in april”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. Deze week is cruciaal. Als de cijfers nu nog verder stijgen, moeten er opnieuw strengere maatregelen komen. ‘Lockdown-achtige’ maatregelen, volgens viroloog Marc Van Ranst.

317 reacties

  • Joëlle Verstraete

    4 jaar geleden
    Gewoon negeren. Ondertussen is al duidelijk dat een viroloog of whatever geen haar beter is dan een politieker. Laat u niet opjagen, doe gewoon uw ding en gebruik uw verstand.
  • Domien Catrysse

    4 jaar geleden
    Brengt de speeksel test licht in de duisternis ?! Minder complex ,goedkoper ,zeer doeltreffend en tevens goedgekeurd in de VS . Oproep aan de politici volg de raad van de heer Herman Goossens en doe eens wat je moet doen . Niet palaveren , maar gewoon DOEN
  • Guido Swerts

    4 jaar geleden
    Ze hebben veel te snel versoepeld terwijl er dagelijks nog 85 besmettingen bijkwamen,en de grenzen véél te snel geopend,logisch gevolg dat het terug is geexplodeerd.Politici en virologen,denk een beetje beter na aub.
  • Guido Swerts

    4 jaar geleden
    Hopelijk,hoe rapper,hoe beter.
  • Peter Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Crèches sluiten en kinderen thuis laten? Hoe wereldvreemd kan men toch worden. En de ouders moeten of kunnen dan zo maar stoppen met werken??