Café zamelt jaar lang geld in om straathonden te redden: “Hopelijk adopteren andere mensen ook een straathondje”

© mco

Valérie Sanmodesto, uitbaatster van café De Kasteeldreef in Lovendegem, moedigde haar klanten het afgelopen jaar aan om een muntstuk te deponeren in een grote fles op de toog. Zo hielpen de stamgasten maandenlang straathonden in Roemenië.

Matthias Colpaert

Een grote fles op de toog, tot in de hals gevuld met muntstukken. Voor de vaste klanten van café De Kasteeldreef in Lovendegem is het al lang geen speciaal zicht meer. Uitbaatster Valérie (32) plaatste de fles eind 2015 al op haar toog. “In de zomer van 2015 verloor ik mijn hondje. Ik ging kapot van verdriet en het stond zo goed als vast dat ik geen nieuwe hond zou nemen. Het was mentaal heel moeilijk”, zegt Valérie.

Maar enkele weken later botste ze op de Facebookpagina van Sophies Angels. “Dat is een vzw van de Antwerpse Ann-Sophie Castelein. Zij bekommert zich om sterk verwaarloosde straathonden in Roemenië en Bulgarije. De dieren worden in die landen vaak gemarteld en de overheid looft zelfs premies uit om honden te vangen. Levend of dood, het maakt niet uit”, zegt Valérie. “Ik ging dan ook overstag toen ik een foto zag van een klein schattig hondje.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen