Een welkomstceremonie van de eerste Nightjet-nachttrein uit Wenen in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een welkomstceremonie van de eerste Nightjet-nachttrein uit Wenen in Brussel. © Photo News

De revival van de nachttrein: milieubewust en coronaveiliger

Zorgen over het milieu en de coronacrisis veroorzaken een verrassende nieuwe trend: de nachttrein is terug van weggeweest in Europa.

10 reacties

  • Walter WOUTERS

    4 jaar geleden
    Vroeger was er zelf een nachtferry van de RMT tussen Dover en Oostende....
  • Rita Heremans

    4 jaar geleden
    Tof..meer nachttreinen inleggen..naar de grote steden in Europa, of goede verbindingen realiseren. Meteen een hoop vliegtuigen uit de lucht. De trein..je zit beter..je ziet meer..je kan eens rechtstaan of gaan wandelen. Iets gebruiken in de bar wagon..zoveel plezanter.
  • marcel lion

    4 jaar geleden
    Vroeger heel veel met de nachttrein gereisd,was altijd leuk en je kon zo een dag verlof winnen. Maar het had ook zijn charme, rustig slapen in een bed dat stilletjes wiegt en het geklak van de wielen prachtig . Smorgens koffie met croissants.
  • Biot Aline

    4 jaar geleden
    Meer dan 20 jaar geleden door Europa gereisd, altijd met de treinen, soms nachttreinen. Het netwerk van eurocitytreinen was perfect. Je kon een trein nemen van land naar land, het is véél relaxender reizen dan opeengepakt in een koekendoes in de lucht. Ik hoop dat men hierop terug meer inzet.
  • Mark Vrijdaghs

    4 jaar geleden
    Los van het milieuaspect heeft een de nachttrein zijn charme. Ik heb nooit met een nachttrein gereisd maar wel overdag met de toenmalige TEE gereisd. Toen was er toch wel een prestigieuze service aan boord. Nostalgie?