Melikan Kucam (N-VA).
Volledig scherm
Melikan Kucam (N-VA). © David Legreve

Raadkamer verwijst Melikan Kucam naar rechtbank voor fraude met humanitaire visa

De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag tien verdachten naar de correctionele rechtbank verwezen in het dossier rond fraude met humanitaire visa. Hoofdverdachte is de Mechelse N-VA'er Melikan Kucam. Ze zullen zich moeten verantwoorden voor feiten van mensensmokkel, passieve omkoping en criminele organisatie. Dat meldt het parket van Antwerpen.

9 reacties

  • Jan peeters

    4 jaar geleden
    Arne Van Gheluwe, dat begrijp ik ook niet, Francken was verantwoordelijke over het ganse toekenningsproces van de humanitaire visa, waarom denk je dat NVA de regering heeft laten vallen? Enkel en alleen om Francken te redden, die val heeft ons miljarden gekost waar BDW nooit een antwoord op gegeven heeft. NVA kan geen beleid maken, Vlaanderen zie je met de dag achteruit gaan, Jambon was zelfs nergens te bespeuren tijdens de ganse crisis, BDW enkel als stoorzender.
  • Francois Sals

    4 jaar geleden
    zet hem maar 10 jaar effectief vast en een fikse boete en ontneem hem de Belgische nationaliteit...
  • Arne Van Gheluwe

    4 jaar geleden
    Ik snap niet waarom Francken vrijuit ging. Hij is zowel politiek verantwoordelijk als de falend controle orgaan in het toekenningsproces van een humanitaire visum...
  • Jan De Greef

    4 jaar geleden
    Een heel goede zaak. Het is niet omdat je in de politiek zit dat je overal mee wegkomt.
  • matthias peur

    4 jaar geleden
    Heel deze zaak ten gronde uitspitten en alle betrokkenen zwaar straffen. Het feit lifd te zijn van een bestuursorgaan is een verzwarende factor. Dit zijn mensen die het goed zouden moeten voorhebben met de samenleveing.