Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Crisiscentrum: “Mondmasker natmaken tegen de hitte is geen goed idee”

Ondanks de hete temperaturen, is het geen goed idee om voor verkoeling te zorgen door je mondmasker nat te maken. "De efficiëntie, de kwaliteit van uw masker zal danig verlagen", zo beklemtoonde het Crisiscentrum vandaag tijdens de persconferentie over het coronavirus. Er wordt ook aangeraden om het mondmasker regelmatig te vervangen.

9 reacties

  • Klaus Jozef Kalergi

    4 jaar geleden
    Niet waar Guido, ze helpen ook goed bij lichte vormen van hooikoorts.
  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    Inderdaad, een masker haalt niks uit als er geen mens in de buurt is. Zoals in het grootste deel van Vlaanderen het geval is. Niet iedereen leeft opeengepakt in steden en appartementen.
  • Jos Van Den Driel

    4 jaar geleden
    als het niet werk en de zaken erger maakt schaf het dan toch af zeker, daar hoef ik geen expert voor te zijn
  • Fritz Shmidt

    4 jaar geleden
    Wauw, elke dag ben ik verrast door de excuses die de mensen uitvinden om het niet te hoeven dragen. #generatievansuiker
  • Karel Rutjens

    4 jaar geleden
    Nog een tip: draag het enkel waar het nodig is. Dus niet als je alleen op straat bent
  1. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge
  2. INTERVIEW. Federaal Ombudsman scherp voor overheid na recordjaar met meer dan 10.000 klachten: “Overheid moet beloftes nakomen”
    PREMIUM
    15

    INTERVIEW. Federaal Ombudsman scherp voor overheid na recordjaar met meer dan 10.000 klachten: “Overheid moet beloftes nakomen”

    Z’n job bestaat erin samen met een team van 50 mensen klachten weg te werken, maar na een recordjaar met meer dan 10.000 dossiers, heeft de federale Ombudsman David Baele (45) nu zelf een klacht. In dit interview legt Baele uit wat er dringend beter moet, wat de meest gehoorde klachten zijn én wat hij voor u kan doen. “We krijgen oudere mensen aan de telefoon die volledig de weg kwijt geraken, en da’s logisch.”