De politie moest zaterdag ingrijpen bij een massale vechtpartij op het strand van Blankenberge.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie moest zaterdag ingrijpen bij een massale vechtpartij op het strand van Blankenberge. © BELGA

Motivatiepsycholoog: “Waarom geen soepelere coronaregels voor jongeren?”

Incidenten aan de kust en in recreatiedomeinen maakten dit weekend duidelijk dat een deel van de bevolking het steeds moeilijker heeft om zich aan de coronaregels te houden. Vooral jongeren haken af. De maatregelen voor die specifieke doelgroep versoepelen zou een oplossing kunnen zijn, denkt psycholoog Maarten Vansteenkiste, die lid is van de expertengroep psychologie en corona en al sinds het begin van de crisis de motivatie meet.

253 reacties

  • Robert Boxtaele

    4 jaar geleden
    Die zelfverklaarde 'specialist' vindt dus dat men jongeren maar hun gang mag laten gaan, goed wetend dat wij ouderen door hun wangedrag daarvan ontegensprekelijk de dupe zullen zijn. Eén ding moet wel zeker zijn, 65+-ers zullen geen 2e maal in lockdown gaan door het gedrag van de jongere generatie. No way!
  • Anne Lieshout

    4 jaar geleden
    Zo zie je maar dat iedereen zichzelf tot "specialist" kan kronen en een verguld bordje naast zijn voordeur kan hangen.
  • Lisette Willems

    4 jaar geleden
    niet alle jeugd veralgemenen hoor, de meesten houden zich wel goed. Deze relzoekers hebben geen reden nodig om ammok te maken en moeten gewoon in een soort databank gestoken worden, zodat je ze ten allen tijde kan weigeren als ze ergens naartoe willen. Nu verpesten ze het voor elke gekleurde medemens en jongere!
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Sommigen geven zélf al een draai aan de regels. Max 5 dezelfde mensen binnen dezelfde bubbel, 10-15 zal dan ook wel goed zijn zeker? Niet iedereen zal op deze manier denken, maar de enkelen of kleine communes verzieken het letterlijk voor de rest. Treedt aub eens harder op tegen mensen die hun voeten eraan vegen. Het is voor iedereen afzien, zeker voor mensen die in appartementen wonen, dus geef iedereen voldoende ademruimte en pak de zaken aan waar ze foutlopen.
  • Jos De Winter

    4 jaar geleden
    Ik heb zo de indruk dat we tegenwoordig meer experten allerhande hebben dan mensen met gezond verstand.
  1. Brengt boze buurman paardenevents in Waregem in gedrang? "Als het aan ons ligt, worden alle wedstrijden met elektronische muziek hier afgeblazen”
    PREMIUM

    Brengt boze buurman paardene­vents in Waregem in gedrang? "Als het aan ons ligt, worden alle wedstrij­den met elektroni­sche muziek hier afgeblazen”

    Het conflict tussen een buurman en Sport Vlaanderen over evenementen op de terreinen in Waregem escaleert. Vorig jaar dwong de buurman met succes de annulering van jumpingwedstrijden af wegens geluidsoverlast. Dit weekend staat een dressuurwedstrijd gepland, terwijl de vergunning eigenlijk nog ontbreekt. Volgens zijn advocate Griet Cnudde zijn de activiteiten storend en illegaal. “Maar telkens onze aanvraag wordt goedgekeurd, tekent dezelfde buurman beroep aan...”, klinkt het bij Sport Vlaanderen.
    Waregem
  2. PORTRET. Wie is de VUB-dokter die zaad zou hebben gebruikt zonder dat donoren dat wisten? “Hij had een voorkeur voor studenten LO”
    PREMIUM
    2

    PORTRET. Wie is de VUB-dok­ter die zaad zou hebben gebruikt zonder dat donoren dat wisten? “Hij had een voorkeur voor studenten LO”

    Hij was de eerste die een donorkind in ons land zou hebben verwekt, en de eerste die in de jaren 70 een spermabank oprichtte in ons land. Onder zijn patiënten bevonden zich ook wereldleiders en Hollywoodsterren, maar nu komt hij in opspraak. Wie is de in 2016 overleden Robert Schoysmans de Brusselse dokter die zaad van studenten zonder hun medeweten heeft gebruikt om donorkinderen te verwekken? “Hij zei nooit dat hij de eerste was, maar hij was het wel.”