Naast 6.500 euro cash geld werden ook de pokerchips, de tafels en de kaarten in beslag genomen. © Politiezone Antwerpen

Politie legt illegaal pokertoernooi stil in Deurne-Noord

Deurne -

De Antwerpse politie heeft vrijdag een illegaal pokertoernooi stilgelegd in Deurne-Noord. Er werd een flinke som cash geld in beslag genomen en de veertien aanwezigen kregen ook een pv omdat de coronamaatregelen niet naleefden.

“Begin mei vernam het wijkteam van de Unolaan dat er illegaal gegokt zou worden in een pand in de Van Duyststraat”, aldus de Antwerpse politie in een persbericht. “De lokale recherche leefmilieu startte met toezicht. Uit de beeldvorming die volgde, bleek dat een aantal deelnemers gekend waren voor wapenbezit en andere zware feiten. Sommigen konden ook in verband gebracht worden aan in- en uitvoer van drugs.”

In de nacht van zaterdag op zondag ging de politie over tot een interventie. “Onder meer de arrestatie-eenheid, het wijkteam van de regio Oost, de recherche leefmilieu, het hondenteam en de kansspelcommissie namen deel aan de huiszoeking gebeurd. Op het moment van het bezoek waren veertien personen aanwezig. Ze zaten allemaal rond één pokertafel. In het pand stond ook nog een tweede tafel, maar die werd die nacht niet gebruikt”, klinkt het.

Drugshond

De politie nam 6.500 euro cash geld in beslag en nam ook de pokerchips, de twee pokertafels en de kaarten mee. Bij de huiszoeking vond de politie ook nog een kluis. De inhoud ervan is voorlopig nog onbekend, maar ook die is meegenomen.

“Eén persoon was in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs. De drugshond doorzocht het pand, maar die zoeking was negatief”, luidt het.

De verdachten, tussen 21 en 46 jaar oud, zullen later verhoord worden over de illegale gokspelen. Er is ook een proces-verbaal opgesteld omwille van inbreuken tegen de COVID-19-maatregelen.

  (dvd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER