Professor Biostatistiek Geert Molenberghs.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Biostatistiek Geert Molenberghs.

Biostatisticus Geert Molenberghs: “We mogen ons niet laten verblinden door lokale daling van besmettingen in Antwerpen”

Hoopvol nieuws in de coronacijfers vandaag: de exponentiële groei van het aantal besmettingen lijkt gestopt. In ‘broeihaard’ Antwerpen is er zelfs een lichte daling. Maar biostatisticus Geert Molenberghs waarschuwt voor het zogenaamde ‘New York-effect’. Toen de cijfers daar daalden, zakten ook de curves voor de hele VS. Gevolg: ze kregen het gevoel dat het ergste voorbij was. En toen ging de curve plots pijlsnel omhoog. “Antwerpen kan het Belgische New York zijn”, en dat is geen goed nieuws.

37 reacties

  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    @David Borreman, na de lockdown die tot 17 april duurde waren de cijfers sterk gedaald. De eerste versoepelingen kwamen er op 18/4. Op 11/7 zijn we pas moeten gaan winkelen met mondmasker. Van 18/4 tot 11/7 zijn de cijfers ondanks alle versoepelingen blijven toch nog blijven dalen. Hebben de jongeren dan niet gefeest van 18/4 tot 11/7? Ik krijg de indruk dat je de eventuele al dan niet nutteloosheid van het mondmasker wilt verdoezelen door het op de feestende jongeren te steken.
  • Baldr VanHoek

    4 jaar geleden
    En vooral niet dat het nog erger zal worden natuurlijk. Zet de plaat af jongen.
  • Roger Geens

    4 jaar geleden
    Een vergelijking maken tussen Antwerpen (500.000 inw.)en New York ( 12 miljoen inw.) gaat niet op en natuurlijk als de Antwerpenaar graag feestjes bouwt ,dan moet hij dat doen .Einde van de rit zal men de rekening kunnen maken .
  • Paul Roymans

    4 jaar geleden
    Het moet kost wat kost een pandemie blijven. Er is teveel aan verdiend. Wie zit in de vetpot van de federale bestelling van 31 miljoen mondmaskers?
  • Raymond Robaye

    4 jaar geleden
    Statistics houd zich bezig met cijfers en gevallen, Kent niets van de medische wereld. Dus niet bij machte om iets zinnig mbt. Corona de wereld in te sturen.