Op pad in Leuven: hoe gaan mensen om met de bubbel van vijf?
Volledig scherm
PREMIUM
Op pad in Leuven: hoe gaan mensen om met de bubbel van vijf? © Gregory Van Gansen / Photo News

De ‘vaste’ bubbel van vijf werkt niet bij jongeren: “Buiten mag je toch zoveel mensen zien als je wil?”

Maandagavond met die ‘ene’ bubbel op café, woensdagavond met vier anderen het voetbal zien, in het weekend bootje varen met familieleden en zondag afsluiten met een bbq bij je lief. Nee, de vaste bubbel van vijf werkt niet. Of toch niet iedereen houdt zich er strikt aan. Dat onze vijf ‘vaste’ contactpersonen nogal snel wisselen, blijkt al na twee uur wandelen in Leuven. 

66 reacties

  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Dat werkt bij niemand. Ja in het weekend samen zijn met je bubbel ok. Maar hoeveel zien professioneel hoeveel mensen? Wat betekent dan die bubbel van 5. Samenscholingen van groepen die verboden zijn is wel oplossing. Tijdstip verschuift miserie. Hoeveel duizenden aan de kust en toegelaten? Vergelijk dit met regel bubbel van 5. Hoe onlogisch is dit. Festivals verboden maar is nu elk weekend aan de kust in massa. Dus begrijp het allemaal nog maar. Beleid faalt. Is hard maar feit.
  • Kate Van hecke

    4 jaar geleden
    Maatregelen zijn veel te los, en idd ook bij bejaarden, ik zie het hier genoeg bij ons in de dichte omgeving, een nest van kinderen en kleinkinderen, komt wekelijks over de vloer, niet wetend waar ze in hun vrije tijd hebben gezeten
  • Kirsten De Laet

    4 jaar geleden
    De enige bubbel die voor geldt zitten in mijn glas champagne, al de rest kan de prullenmand in. Ik ga om met wie, waar en wanneer ik het zelf wil en beslis en daar niemand verandering in brengen. Ik hou geen afstand, draag amper een mondkapje, ban antibacteriële gels en knuffel zo vaak mogelijk mensen. Ik gedraag mij niet als een bang kuddeschaap dat jarenlang door linkse media werd klaargestoomd voor dit scenario.
  • Geert De Meyer

    4 jaar geleden
    Zie ze zitten, de slimsten. Zij gaan de wereld verbeteren, oma en opa kunnen de pot op alleen hun geld willen ze wel.
  • fernand vandewiele

    4 jaar geleden
    zo doet iedereen het,niet alleen jongeren.