©  EPA-EFE

‘Mister Europa League’ Romelu Lukaku leidt Inter naar halve finales en schrijft in één klap twee records op z’n naam

Romelu Lukaku en de Europa League, het is een geslaagd huwelijk. In de kwartfinale met Inter tegen Bayer Leverkusen scoorde de Rode Duivel al voor de negende wedstrijd op rij in de competitie. Daardoor won Inter met 2-1 en zit het bij de laatste vier.

Vincent Van Genechten

De Nerazzurri schoten snel uit de startblokken en kwamen al na een kwartier op voorsprong via een prachtig doelpunt van Nicolo Barella, met een trap met de buitenkant van zijn voet. Tien minuten later was het de beurt aan Lukaku. ‘Big Rom’ zette de 2-0 op het bord door zijn rechtstreekse tegenstander af te houden terwijl hij tegen de grond viel.

Meteen goed voor de zesde Europese wedstrijd op rij waarin Lukaku raak treft voor Inter. Record nummer één. Het was ook de negende Europa League-wedstrijd na elkaar dat de Rode Duivel de netten deed trillen, startende in 2014 met Everton. Niemand deed ooit beter. Record nummer twee.

Niet veel later maakte supertalent Kai Havertz er wel 2-1 van voor Leverkusen, waarna Inter eerst een penalty kreeg maar dan weer niet meer door ingrijpen van de VAR. In het slot gebeurde exact hetzelfde, maar Inter kon het weinig schelen want het zit bij de laatste vier.

Lukaku zit nu al aan 30 doelpunten in 59 Europese optredens, waarvan 17 goals in 31 wedstrijden in de Europa League: vijf voor Anderlecht, acht voor Everton en vier voor Inter. Zijn huidige reeks begon in november 2014 toen hij voor Everton scoorde tegen Wolfsburg (1-1).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League