Criminologe Elke Van Hellemont
Volledig scherm
PREMIUM
Criminologe Elke Van Hellemont © Photo News

“Door Brusselse jongeren extra te controleren wordt het alleen maar erger”

De ongeziene vechtpartij op het strand van Blankenberge mag volgens criminologen en jeugdwerkers geen reden zijn om Brusselse jongeren met migratieachtergrond extra te controleren. "Hun wantrouwen in de politie neemt dan alleen maar toe."

327 reacties

  • Hugo De Coster

    4 jaar geleden
    Nee, je mag ze zeker niet op hun teentjes trappen. Stop die achterlijke pamperpolitiek. Enkel keihard optreden zal soelaas brengen.
  • Samir Zekhnini

    4 jaar geleden
    Aan al de mensen die commentaar hebben over een doctoraat criminologie - aan de KUL nota bene - moeten er maar eens zelf aan beginnen! Én, aan de onwetenden, heeft dr. Elke Van Hellemont jarenlang aan een proefschrift gewerkt over bendes is Brussel. Dit gaat uiteraard gepaard met “fieldwork”, iets meer dan “flaneren”... Mss eerst bronnen raadplegen ipv cafétalk te publiceren.
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Wetenschap dient objectief-correct feiten te constateren en te documenteren zonder enigerlei ideologische vooringenomenheid. Daarom financiert de Belastingbetalende Burger dat.
  • Daniel Van Buggenhout

    4 jaar geleden
    Ja , inderdaad , geef ze helemaal Carte blanche , en doe er nog een wapen vergunning enz bovenop ook , man man man toch , de wereld op zijne kop , dat zulke onzin van die geleerde bollen moet komen zijn we helemaal zalig af !
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Wat een volkomen vooringenomen ideologisch perspectief om criminaliteit door "jongeren" eufemistisch te evalueren.