Waarom je je ijs omgekeerd in de diepvries moet bewaren
Verrassend nieuwtje van de dag: hoogstwaarschijnlijk bewaar je je pot ijs verkeerd in de diepvries. Ben & Jerry’s toont hoe het wél moet.
Volgens Ben & Jerry’s, een van ‘s werelds meest populaire ijsmerken, moet je je pot ijs omgekeerd in de diepvries bewaren. Met het deksel naar beneden dus. Deze manier van bewaren zou een belangrijke tip zijn om de zogenaamde ‘freezer burn’ te voorkomen. Dat is het vervelende fenomeen waarbij er zich dikke, smakeloze ijskristallen bovenop het ijs vormen.
Freezer burn ontstaat wanneer er vocht uit het ijs komt, dat de krachten bundelt met vochtige omgevingslucht. Wanneer het ijs vervolgens opnieuw bevriest, worden de smaak en de textuur van de room aangetast en vormt er zich vaak een witte laag van ijskristallen bovenop het ijs. Dit gebeurt vooral wanneer je je pot roomijs uit de vriezer haalt, even laat ontdooien om een grote schep te nemen en je daarna het gedeeltelijk gesmolten ijs weer invriest.
Die vorming van ijskristallen voorkom je dus door simpelweg je pot om te draaien en hem zo weer in de diepvries op te bergen. “Hierdoor druppelt het gesmolten ijs in het deksel, waar het minder kans heeft om het nog koude deel te verpesten”, klinkt het bij Ben & Jerry’s. Copy that!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
Independer
De waarde van je inboedel fout ingeschat? Dan riskeer je een financiële aderlating bij brand of diefstal
Wil je niet het risico lopen onderverzekerd te zijn, en bij brand of diefstal bijgevolg een te lage schadevergoeding uitbetaald te krijgen, dan moet je een juiste inboedelbeschrijving maken om de waarde van je bezittingen in te schatten. Maar hoe doe je dat precies? Independer.be geeft vijf onmisbare tips. -
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
Zoals elk jaar onthult maaltijdbezorgingsdienst Deliveroo welke gerechten uit zijn catalogus het populairst waren. Wat opvalt als we de top tien bekijken? In 2021 vielen we met z’n allen als een blok voor een best gezonde maaltijd. En ook een gerecht uit Gent haalde het lijstje. -
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
-
Mijnenergie
EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
-
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
Elke ochtend hetzelfde dilemma: begin ik mijn dag met thee of koffie? Voor de eeuwige twijfelaars is er de London Fog Tea Latte. Het is een combinatie van zwarte thee, gestoomde melk en vanillesuiker en helemaal niet moeilijk te maken, zo blijkt. Wij tonen je hoe. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
14 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerLinda D'Haese
Mark Peeters
Mark Vrijdaghs
Dean Laerte
Ronny Van Wijngaerden