Minister Pieter De Crem (CD&V).
Volledig scherm
Minister Pieter De Crem (CD&V). © BELGA

De Crem wil plaatsverbod en meldingsplicht om relschoppers te weren aan kust: “Die kerels zijn hier geen baas en zullen het nooit worden”

De Kamercommissie Binnenlandse Zaken is vandaag bijeengekomen om met bevoegd minister Pieter De Crem (CD&V) de situatie aan de kust te bespreken. Na de vechtpartij van zaterdag in Blankenberge en andere onregelmatigheden hadden verschillende fracties gevraagd om te vergaderen. De Crem kondigde in de commissie aan dat hij relschoppers een plaatsverbod wil opleggen aan de kust, naar analogie van de voetbalwet, en een meldingsplicht wil voor diegenen die gekend zijn voor strafbare feiten.

290 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    De Crem heeft gelijk. Hopelijk ziet hij nu zijn vroegere fouten in door niet iedereen over dezelfde kam te scheren. Overigens zijn die vechtpartijen slechts het topje van de ijsberg. Aan de kust is plots veel plebs opgedoken, nooit eerder gezien. Zou dit niet georganiseerd zijn door extreme groepen?
  • Rikkert Biemans

    4 jaar geleden
    Dit gedrag moet uitgeroeid worden dmv snelle, duidelijke en eenvoudige straffen. Nu kan het alle kanten op, crapuul krijgt een taakstrafje omdat hij -18 is? Onzin! Keep it simple: Wie A doet krijgt straf X, ongeacht of hij/zij Jan, Bilal, Truus of Fatima heet. Maak de straffen korter, maar zwaarder en onaangenamer. De beste straf is nog steeds dewelke direct na de misdaad wordt uitgevoerd.
  • wesley christiaens

    4 jaar geleden
    Ze zijn hier al meer dan 30 jaar baas, maar als politieker en onderdeel van de gegoede burgerij weet je dat natuurlijk niet he in u beschermde villawijken.
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    In deze tijden van corona en migratieproblemen zie je pas echt hoe slecht de politiek functioneert. Deze partijen zijn alleen maar uit op macht en geld. De burgers zijn voor hen niet belangrijk. En nog minder waarvoor burgers kiezen.
  • Mortelmans Jan

    4 jaar geleden
    Een plaatsverbod? Nu zullen ze wel bibberen! Geef ze een abnormaal zware straf.DAT is iets wat de volgenden wel doet nadenken.