Direct naar artikelinhoud
Federale formatie

Bouchez richt zich tot Vlaming met videoboodschap in Nederlands

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.Beeld Photo News

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft in een videoboodschap in het Nederlands op Twitter gepleit voor een ‘sterke regering die de gevolgen van de coronacrisis volop kan aanpakken’. Opvallend is dat hij zich richt tot de Vlamingen. ‘MR maakt het verschil, ook voor Vlaanderen.’

“MR is al meer dan 20 jaar een stabiele en loyale partner in de federale regering”, begint de MR-voorzitter zijn boodschap. “Sinds vele jaren werken we samen met alle democratische partijen: van links, over het centrum, tot rechts.” 

Twitter bericht wordt geladen...

“Het is tijd voor een sterke regering, met een meerderheid in het parlement”, zegt hij nog. Bouchez wil daarbij een regering “tot het einde van de rit en die de gevolgen van de coronacrisis volop kan aanpakken op economisch en sociaal vlak”. “We staan klaar, samen met Open Vld. MR maakt het verschil, ook voor Vlaanderen”, aldus Bouchez nog, die zich blijft vastklinken aan de Vlaamse liberalen. 

Afgelopen zaterdag verlengde koning Filip de opdracht van N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette tot 17 augustus. De liberalen van MR en Open Vld zijn intussen bereid om de zogenaamde ‘bubbel van vijf’ (N-VA, PS, sp.a, CD&V en cdH) aan te vullen, op voorwaarde dat de preformateurs klare wijn schenken over de geplande formule. 

In liberale kringen wordt ervan uitgegaan dat MR en Open Vld geen nieuwe uitnodiging meer zullen ontvangen voor beslist is welke coalitie in de steigers wordt gezet. Groen en Ecolo gaan morgen wel voor de tweede keer bij De Wever en Magnette langs.