Hasselt wordt de eindbestemming van de foorkramers.
Volledig scherm
Hasselt wordt de eindbestemming van de foorkramers. © BELGA

“Laat kermissen doorgaan”: colonne van ruim honderd foorkramers trekt door Limburg

Ruim honderd foorkramers zijn door de provincie Limburg getrokken om te protesteren tegen de coronamaatregelen. De colonne van ruim drie kilometer vertrok om 9 uur in Halen en doet zowat iedere Limburgse stad en gemeente aan. De foorkramers doen een oproep aan de verschillende gemeentebesturen om de kermissen toch te laten doorgaan. Volgens de kermisuitbaters kan dat op een veilige manier.

9 reacties

  • Henri Clerinx

    4 jaar geleden
    Als de kermisse' niet mogen doorgaan dan de wekelijkse markten ook niet iedereen moet voor zijne boterham werken marktkramers en ook de foorkramers
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Die mensen zijn natuurlijk met niks anders bezig dan hunne portemonnee. Dat hun klanten ziektes op hun lijf halen zal hun een zorg zijn, dat betaalt de ziekenkas.
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Hoe gaan de foorkramers reageren als opeens een stuk of 20 amokmakers zonder mondmasker tegelijkertijd over de hekken springen ? Als ze dat allemaal in goede banen kunnen leiden, kan de kermis misschien doorgaan, maar ik blijf er weg, net zoals in een vliegtuig, daar blijf ik ook ver vandaan.
  • Jacques De Meulemeester

    4 jaar geleden
    Die kermissen in kleinere steden of dorpen moeten doorgaan. Zo'n 50 jaar terug was er een mensenfille maar die tijd is voorbij. Het gaat er nu gezellig aan toe met leuke terrasjes en glunderende opa's en oma's die er alles voor over hebben om hun kleinkinderen de tijd van hun leven te bezorgen.
  • Dirk Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    In Gent waren ze zo enthousiast en verkondigde schepen Bracke dat ze de foorkamers een hart onder de riem wou steken. De grote foor op Sint Pietersplein ging door. De week erna was een dorpskermisje voorzien in een Gentse wijk en die mocht niet doorgaan van Watteeuw. Zo ver zijn die politiekers te vertrouwen. In feite is een kermis hetzelfde of een markt. Kramen en volk.